Рекорден брой състезатели са подали заявка за участие в Балканска

...
Рекорден брой състезатели са подали заявка за участие в Балканска
Коментари Харесай

Рекорден брой състезатели и над 1000 състезателни километра за „Балканска Офроуд Купа Варна 4х4“



Рекорден брой състезатели са подали поръчка за присъединяване в „ Балканска Офроуд Купа Варна 4х4 “, която ще се организира от 4 до 6 юни. В стартовите описи попадат водачи от Италия, Гърция, Румъния, Казахстан и Турция. За три дни те ще би трябвало да преодолеят над 1000 спортни километра, заяви особено за БНР първият  българин взел участие в рали „ Дакар “ Тодор Христов.

Надпреварата е и в календара на Автомобилната Федерация на България и е втори кръг от Националните шампионати.
Организатори са „ Офроуд Клуб Черно Море “ и Дирекция Спорт на Община Варна.

След дългата Ковид пауза битка за първото място ще бъде жестока. Красивият и атрактивен дамски екипаж Марияна Бакалова и Ива Ганчева с Mitsubishi Pajero ще търси втора победа след подиума във Велинград.



В рали категорията още веднъж на старта ще застане доайена на офроуд спорта в България Тодор Христов, който вместо АТВ-то и този път ще с машина 4х4. За първи път в офроуд съревнование ще се включва и рали автомобил –Subaru Impreza ръководен от Радомир Пепелов от Стара Загора.

При тежките машини Балканския и Национален първенец Рулис Тсекмесоглу от Гърция още веднъж е със поръчка за подиум в конкуренция с 8 румънски и 7 български екипажа.



В „ кралския клас “ при най-бързите първенеца Кирил Захаринов ще търси втора победа след подиума в първия кръг във Велинград.

Пълна информация за надпреварата и места за публиката можете да намерите в страницата на събитието във Facebook - Varnaoffroad4x4
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР