Рекорден брой подадени формуляри за един ден Поради огромния интерес

...
Рекорден брой подадени формуляри за един ден Поради огромния интерес
Коментари Харесай

Удължава се крайният срок за подаване на формуляри за получаване на еко печки


Рекорден брой подадени формуляри за един ден

Поради големия интерес към плана за безвъзмездна подмяна на остарели отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични други възможности, екипът на Столична община удължава крайния период за подаване на формулярите за присъединяване с един месец - до 18.09.2020 година Само за вчерашния ден (19.08) са регистрирани рекорден брой подадени формуляри в другите региони - към 500.

До 31.08 ще продължи и изнесената разяснителна акция по места. Целта е екипът на плана да отиде при жителите, предоставяйки опция на всички искащи да зададат персонално въпросите си, както и да им съдействиа при попълването на формуляра. Графикът на акцията, както и повече информация за плана може да се откри на уеб страницата: www.sofia.bg/bg/opos.

Проектът на Столична община е ориентиран към замяна на остарели домашен отоплителни уреди на твърдо битово отопление - дърва или въглища, с екологични такива - на пелети, ток, Топлоелектрическа централа или газ. За присъединяване са поканени всички жители на Столична община, а първите нови уреди се чака да бъдат инсталирани през идващия отоплителен сезон. Проектът е ориентиран към възстановяване качеството на атмосферния въздух в столицата и се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 - 2020 година ", съфинансиран от Европейския съюз посредством Кохезионния фонд и от националния бюджет на Република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР