Рекорден брой починали от COVID-19 на дневна база регистрира Гърция,

...
Рекорден брой починали от COVID-19 на дневна база регистрира Гърция,
Коментари Харесай

Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция

Рекорден брой умряли от COVID-19 на дневна база записва Гърция, оповестяват локалните медии. През вчерашния ден в страната са регистрирани 116 смъртни случая. В интензивни отделения са настанени 714 души, а новозаразените са 4943. Потвърдени бяха и още два случая на инфектирани с Омикрон, като по този начин случаите на инфектираните с новия вариант на вируса в страната станаха трима, прецизира в. "Катимерини ".
За последователно увеличение на броя на жителите над 60-годишна възраст, които си слагат ваксина написа още в. "Катимерини ". Нарастване на интереса към имунизацията се записва от момента, в който държавното управление разгласи наложителния ѝ темперамент за възрастните хора. Само през вчерашния ден са направени 92 404 имунизации, като 35 895 от тях са били с първа доза и 52 534 - с трета.

Ваксинационната акция против COVID-19 навлиза във значима фаза, написа гръцкият в. "Прото тематика " във връзка началото на имунизирането на деца на възраст сред 5 и 11 години. Платформата, посредством която ще се вършат поръчки за имунизация, ще бъде отворена в петък.

Децата ще бъдат имунизирани с препарата на "Пфайзер ", който получи утвърждение за приложимост в тази възрастова група от Европейската организация по медикаментите. Плановете на държавното управление е имунизацията да започва на 15 декември като задачата е да бъдат обхванати 750 хиляди деца, осведоми Българска телеграфна агенция.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани 164 011 случая на инфектирани деца от 0 до 17 години. Само през последния месец записаните случаи при деца са били девет хиляди, отбелязва изданието.

За сериозен напън над болничната система в Атина, където постъпват пациенти от региона, написа в. "Етнос ". Капацитетът на интензивните отделения в държавните лечебни заведения в столицата е напълнен на 90 %. Обикновените Коронавирус отделения са заети на 70%, отбелязва изданието.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР