Рекорден брой хора са били ваксинирани вчера в Турция срещу

...
Рекорден брой хора са били ваксинирани вчера в Турция срещу
Коментари Харесай

За един ден Турция ваксинира 1,2 милиона души

Рекорден брой хора са били имунизирани през вчерашния ден в Турция против COVID-19 - 1,24 милиона, което е най-високият брой сложени ваксини единствено за един ден, съобщи Анадолската организация. Това заяви в Twitter здравният министър на страната Фахреттин Коджа. От началото на всеобщата имунизация в средата на януари Турция е сложила общо 35,86 милиона ваксини против ковид.

В настрана изказване министърът на опазването на здравето заяви, че " острата " фаза на пандемията от COVID-19 в Турция е на път да отмине. Това той сподели във виртуален диалог с Ханс Клуге, районния шеф на Световната здравна организация за Европа, съобщи NOVA.

Мисля, че острият интервал на пандемията наближава своя край и ние към този момент започваме да виждаме светлината в края на тунела ", сподели Коджа. Клуге е благодарил на Турция за интернационалното съдействие и взаимност. Той е отбелязал, че страната е подкрепила над 100 страни и десетки интернационалните организации и я е поздравил за бързото осъществяване на имунизацията против COVID-19. Коджа е подчертал, че напъните на Турция да създаде лична ваксина против ковид не престават с цялостна мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР