Реконструкцията на пътя Асеновград - Пловдив се изпълнява с бързи

...
Реконструкцията на пътя Асеновград - Пловдив се изпълнява с бързи
Коментари Харесай

Нанков: Реконструкцията на пътя Асеновград-Пловдив се изпълнява с бързи темпове и предсрочно

Реконструкцията на пътя Асеновград - Пловдив се извършва с бързи темпове и предварително.

Това сподели пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила след следващата ревизия на трасето, което направи с регионалния шеф Здравко Димитров, съобщи Българска телеграфна агенция. Министърът посочи, че се работи както би трябвало и осъществяването има голям прогрес. Като проблем Нанков уточни пропуските по време на проектирането. По думите му липсва разбор на интензивността на придвижване, връзките към второкласните пътища, спори се и по отношение на кръговите - какъв брой и къде да се изградят. Това обаче няма да забави построяването на пътя, защото всичко се почиства в придвижване, редом със строителството, сподели още министърът. Като най-важни и належащи от кръговите Нанков уточни това, на входа на Асеновград, на отбивката за летището и Куклен и на връзката с околовръстното на Пловдив.

Областният шеф Здравко Димитров добави, че са стартирани отчуждителните процедури за локалните и кръговите, чака да има оборване, само че съгласно закона това може да се направи единствено по отношение на цената, което съгласно него няма да спре осъществяването. Линейният график се извършва и при започване на другия месец ще стартира полагане на асфалта на новата част, след което строителят ще се върне да рехабилитира и съществуващия път, акцентира министър Нанков. С тези темпове до края на 2018 година пътят ще бъде подготвен, а това е предварително, добави той. Инвестицията за пътя е в размер на 25 милиона лв., за локалните платна и кръговите ще търсим и ще намерим финансиране от държавния бюджет, добави Николай Нанков.

Министърът сподели още, че има обезпечени 4,5 милиона лв. за ремонт на деформираната междинна дейни лента на Автомагистрала "Тракия " сред Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. Отсечката е с дължина от 17 км, като ремонтните работи ще се правят с краткотрайна организация на придвижването. Нанков посочи, че сходни места за поправки в цялата страна са към 40, измежду тях и по мостовите оборудване по Автомагистрала "Хемус ".

Малко по-късно Нанков посети манастира "Св. Петка " край асеновградкото село Червен. По мотив храмовия празник на манастира - Петковден, там бе отслужена Божествена света литургия, отпред с пловдивския митрополит Николай. Планираме на първо време да качим вода до манастира, за което сме планували към 700 000 лв. защото трасето е към 5 км, само че теренът е тежък, с денивелация над 300 метра, сподели пред публицисти министър Нанков. За това би трябвало да бъдат построени и две помпени станции, за което пък е належащо и електричество, който би трябвало да се прекара от най-малко един километър, сподели той. Проектът ще се движи от локалното сдружение на ВиК, като срокът за осъществяването е към година.

Водата е доста значима за манастира, тъй като в случай че я имаше преди 7 години пожарът нямаше да бъде с такива мащаби и нямаше да даваме 500 000 лв. за поправки, стимулира се Николай Нанков. След тържествената част в църквата на присъстващите миряни бе раздаден обичайния за празника курбан.

Изгорялото крило към този момент е възобновено в недодялан тип и сега се правят довършителните работи на покрива. Игуменката на манастира майка Юлита чака идната година за празника да се състои и формалното освещаване на новата постройка. Тя се построява със средства от Дирекцията по вероизповеданията, от Пловдивската митрополия, със средства и труд са се присъединили и доста хора, които по думите на монахинята, имат отношение към християнската религия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР