Реконструкция на водопроводна мрежа, изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна

...
Реконструкция на водопроводна мрежа, изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна
Коментари Харесай

Нови водопроводи и канализация ще бъдат изградени в община Камено

Реконструкция на водопроводна мрежа, създаване на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води в село Кръстина, община Камено стартира през днешния ден.

Инфраструктурният план е финансиран от „ Програмата за развиване на селските региони ” и е на стойност 2649327, 42 лева без Данък добавена стойност.

С парите ще бъдат сменени старите етернитови тръби с нов тръбопровод. Канализацията, която ще бъде построена, ще прекрати практиката да се употребяват „ септични ” ями от семействата в обитаемото място. По този метод ще бъде изцяло освежен „ водният цикъл ” в село Кръстина.

Проектът планува финансиране и на главен ремонт на улиците, които ще бъдат изцяло възобновени след привършване на ремонтните и изкопни действия. През месец юли ще можем да отчетем съществено усъвършенстване на качеството на живот в село Кръстина – разяснява след първата копка кметът на община Камено Стефан Бонев. Според градоначалника вложенията в инфраструктурата ще доведат и да повишение на цената на парцелите в обитаемото място.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР