Реколта за вина отличници, така описват тазгодишното качество на гроздето

...
Реколта за вина отличници, така описват тазгодишното качество на гроздето
Коментари Харесай

"Вила Ямбол" - между традициите и вятъра на промяната

Реколта за виновност отличници, по този начин разказват тазгодишното качество на гроздето Най-важен е усетът, споделя изпълнителният шеф на винарната Красимир Аврамов Kabile Сира бе определено за " Най-добро от България " на тазгодишния Concours Mondial de Bruxelles
От пазарна позиция най-хубавото вино е продаденото. В това отношение производителят с обичаи от 1924 година " Вила Ямбол " има с какво да се похвали - неговата едноименна марка е измежду водачите по продажби. Но за екипа на една от най-старите винарни в страната тези пазарни триумфи не са задоволителни. В последните пет години избата прави смела поръчка със серии в по-високите ценови класове, като приема задачата да разпространява традициите на своя район.
Глътка история
Връзката сред Ямбол и правенето на вино е доста антична - още от времето на траките там са се правили висококачествени питиета. Затова и " Вила Ямбол " избира името на античния тракийски град Кабиле, който се намира в непосредствена непосредственост до винарната, за наименование на своята марка. С лансирането си преди пет години Kabile обра медалите и в страната, и на международни състезания. Тази година точно Kabile Сира бе несъмнено за " Най-доброто вино от България " на интернационалния Concours Mondial de Bruxelles, а малко по-рано Kabile Мерло Резерва добави Голям златен орден от Vinalies Internationales, проведен от Съюза на енолозите във Франция.

" Високата оценка, която получаваме от интернационалните съдии за Kabile, е самопризнание, че вършим вкусни виновност, на международно равнище и по-важното - даваме опция консуматорът да пие доста първокласен артикул на доста добра цена - споделя изпълнителният шеф на винарната Красимир Аврамов по време на един доста под напрежение интервал - гроздобера. - Плодовете, които до момента сме прибрали, са с доста положителни индикатори. Бих споделил, че е годишна продукция за виновност отличници, само че въпреки всичко има още време - имаме да дооберем каберне совиньон, юни блан, каберне фран и сира. Тази година стартирахме акцията малко по-рано от предстоящото, тъй като високите юлски температури способстваха за по-бързото узряване на някои сортове. Очакванията ни са за свежи и ароматни бели и розе виновност, а алените да са плътни и структурирани. "
Изпълнителният шеф на винарната Красимир Аврамов Реклама
Според Красимир Аврамов екипът е съумял да запази високото качество на реколтата с помощта на това, че лозовите масиви, които ръководи - близо 10 000 дка, не са съсредоточени единствено в едно землище. Така макар бурите и интензивните превалявания в последния месец фирмените лозя не са били наранени.
Вятърът на смяната
" Да си огромен производител не значи, че не можеш да създадеш неповторими виновност за ценители. Дори бихме споделили, че е еднообразно мъчно да реализираш дребни партиди и да продаваш консистентно качество в огромни размери. Но без значение дали сътворяваме лимитирана серия или по-масови виновност, за нас най-съществен е усетът ", добавя Красимир Аврамов. Доказателство за това е лимитираната серия на " Вила Ямбол " Vineyards Selection - тероарни виновност, които се оферират единствено във висок клас заведения за хранене. Те са резултат от близо 10 години старания на екипа на компанията.

Самият избор на масиви е извънредно акуратен. Взети са поради надолнище, слънцегреене, почви и даже посоката напразно - насочени са съгласно моряшкия компас " Розата на ветровете ", който дефинира завъртането на въздушните течения, посоката и интензивността им. Лимитираната серия се състои от три червени виновност, създадени от микрорайони - Тополица, Тенево и Болярово, и едно бяло вино от региона на Трояново. Миналата година точно блендът от мерло, каберне фран и пти вердо от Тенево бе класиран на пето място в класацията Divino Top 50 за най-хубави български виновност.

" Този бленд се отличава със забележителни дълбочина и трудност. Елегантността на тялото и умереното алкохолно наличие го открояват на фона на нормалните по-мощни и високоалкохолни тракийски виновност. Стройно и благородно! ", описаха го винените специалисти. От " Вила Ямбол " подхождат още по-амбициозно към поръчката си в премиум сегмента, като приготвят лансирането и на естествено пенливо вино в серията Vineyards Selection, създадено по класическа технология.
Реклама
Професионализмът, стройната организация на работа и пазарно позициониране на " Вила Ямбол " приказват, че вятърът очевидно духа в вярната посока.
Свързани публикации Винарството в Ямбол и Сливен: От мазета колоси до специфични дребни планове 9 ноември 2020, 15:15 Топ 100 на фирмите в Сливен и Ямбол: машини, текстил, храни и вино 21 октомври 2020, 14:07 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР