Реклама, имаща за цел да популяризира акта на ваксинация, предизвика

...
Реклама, имаща за цел да популяризира акта на ваксинация, предизвика
Коментари Харесай

Правителствена реклама за насърчаване на ваксинирането ужаси австралийците

Реклама, имаща за цел да разпространява акта на имунизация, провокира бурната реакция на австралийските жители.

Клипът, финансиран от държавното управление на Австралия, демонстрира млада жена в болнично легло, която се задъхва, а погледът й издава мощен уплах, до момента в който е прикачена към уред за изкуствено дишане, а текстът към нея гласи: " COVID-19 може да засегне всеки - запиши си час за имунизация ", осведоми БТВ.

Първите рецензии, които се появиха по адрес на рекламното видео, бяха свързани с това, че воин в него е млада жена, а хората под 40-години в Австралия ще получат достъп до имунизациите едвам в края на годината. " Напълно обидно е да се пуска сходна реклама, когато австралийците в тази възрастова група към момента чакат за ваксини ", написа в туитър един от най-популярните телевизионни водещи в страната, Хю Римингтън.

" Защо се фокусираме върху младежите? Не би трябвало ли да насочим вниманието си към огромния % колебаещи се дали да се имунизират над 55 години ", споделя различен консуматор на обществената мрежа.

Официалните здравни управляващи в страната също поучават младите хората да изчакат имунизацията на " Пфайзер ", вместо да се ваксинират с наличния сега препарат на " АстраЗенека ".

Здравни експерти даже приканиха клипът да бъде свален от ефир, наричайки го " безсърдечен ", само че държавното управление отбрани своята реклама. Според основния здравен контрольор на Австралия Пол Кели тя цели " да прокара обръщение за нуждата да си останем у дома, да се тестваме при потребност и да си запишем час за имунизация ".

В момента клипът се излъчва единствено на територията на Сидни, който е обзет от нова вълна, обвързвана с " Делта " разновидността на COVID-19, а локдаунът там продължава към този момент три седмици.

В смущаващия клип има единствено една вербална имитация - в самия му край: " Оторизирано от австралийското държавно управление в Канбера ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР