Режисьорката Зорница София коментира темата, че в село Марково има

...
Режисьорката Зорница София коментира темата, че в село Марково има
Коментари Харесай

Зорница София: Един от плюсовете, наследен от пандемичната криза, е, че се върнахме към природата

Режисьорката Зорница София разяснява тематиката, че в село Марково има от ден на ден младежи.

" Това е един от плюсовете, които наследихме от пандемичната рецесия. Тъй като доста от нас, в това число аз, излязохме за много месеци в природата, преоткрихме живота в природата по един много друг метод. Една част от хората откриха метод да останат и да продължат да живеят по този метод. Това е обвързвано с работа, със земя, с неща, които зад дебелите стени в града не ти се случват. Тенденцията е страхотна. Такъв вид живот в природата може да направи цялото общество по-здраво ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Много поддържам връщането на младежите и хората по селата. Ако желаеме да се продължи в тази тенденция, е добре да има държавна политика. Селото е отлично решение, само че за деца до 2-3 години. След това те би трябвало да стартират да посещават детски градини и учебни заведения, а не в доста села могат да съумеят да покрият това ", разяснява Калина Крумова-Захариева.

Журналистът Даниел Ненчев пък счита, че казусът на множеството села  е, че се обезлюдяват. " Няма аптеки, магазини. В Чехия да вземем за пример стопанската система на страната не е съсредоточена единствено в Прага, а е разхвърляна в цялата страна ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР