Режисьорът на турската драма “Отражение Илкер Савашкурт е добре познат

...
Режисьорът на турската драма “Отражение Илкер Савашкурт е добре познат
Коментари Харесай

Филмът “Отражение" на Илкер Савашкурт бе показан на фестивала Cinelibri



Режисьорът на турската драма “Отражение " Илкер Савашкурт е добре прочут на българската аудитория с филмите си “Балада за изгнаника ”, „ Затвор “, както и с това, че е част от организацията на „ Международния  кино фестивал " в Бургас. Да не забравяме, че самият Илкер е живял и творил в Съединени американски щати. От документалното кино Илкер Савашкурт се насочва към игралното кино и това не е инцидентно.

По време на кино-литературния фестивал Cinelibri имаше прожекция на „ Отражение “ и среща-дискусия с режисьора Илкер Савашкурт и българско-германската актриса Симона Теохарова.

 Кино-литературният фестивал Cinelibri Снимка: персонален списък

Има хора, които от време на време допират орисите на други хора . Тези срещи и докосвания от време на време за някой са доста положителни, а за други са доста неприятни ", сподели за БНР Илкер Савашкурт.

Във кино лентата “Отражение " той извършва роля.

" Аз не изучавам нищо от функциите си, когато играя, само че когато правя работата си на артист, това ме учи на нещо и това е обединяването на изкуството ".

По думите му по този начин, както всеки персонаж във кино лентата " Отражение " насочва разнообразни послания, по този начин и всеки фен ще схване разнообразни послания.

" Ако би трябвало да обобщя - главното обръщение, което би трябвало да покаже кино лентата е това, че тъмните страни в техните характери хората не би трябвало доста дълго време да ги крият в себе си ".

 Актьорът Селчук Йонтем и Илкер Савашкурт Снимка: персонален списък

Актрисата Симона Теохарова, която е родена в София, само че живее в Берлин и там взе участие в разнообразни филми имаше достойнството да работи дружно с Илкер Савашкурт.

" За мен беше доста огромно премеждие да фотографирам с Илкер, тъй като той има доста специфична визия. Ние се запознахме на Международния кино фестивал в София 2016 и подържахме връзка ".

Според нея ролята във кино лентата “Отражение " ѝ е дала убеденост, че си коства да бъдеш самоуверен.

" Да играеш каквото си си намислил, каквото ти хрумне и тази сила, която чувстваш да я последваш, когато си пред камера ".

По думите ѝ всякога, когато гледа кино лентата открива нови неща, нови въпроси.

" И общо взето е за живота, за гибелта, за любовта, за ревността . Тъй като участвах във кино лентата, в самите фотоси това, което за мен е най-големият подарък е да видя по какъв начин всеки човек подарява своето във кино лентата и то се вижда - сценариста се вижда, режисьора се вижда, освен актьорите и актрисите се виждат. Всеки човек, който взе участие във кино лентата е забележим на екрана и това за мен е най-хубавото ".

 Среща-дискусия с Илкер Савашкурт и актрисата Симона Теохарова Снимка: персонален списък

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР