Режисьорът на култовия филм от 80-те „Полети насън и наяве”

...
Режисьорът на култовия филм от 80-те „Полети насън и наяве”
Коментари Харесай

Роман Балаян пристигна в България за „София Филм Фест”

Режисьорът на паметния филм от 80-те „ Полети насън и наяве” е на особено посещаване у нас. Украинецът от арменски генезис Роман Балаян идва във връзка 22-рото издание на „ София филм фест” и ще получи премията на София за приноса си към кино изкуството.

Най-известната му лента – „ Полети насън и наяве” от 1983 година , българската аудитория ще може да види на специфична прожекция на осми март в Дома на киното. Сюжетът споделя за историята на 40-годишния Сергей, който като че ли е некадърен да се раздели със своето детство. Това е втора прожекция на кино лентата у нас.
Веднага щом стъпи на българска земя режисьорът беше закичен с мартеница. А самият той разкри, че му предстоят нови планове.

„ От три години съм на 32-ра страница на един сюжет, а останалите 10 ги описвам устно. Не съм човек, който ще върви и ще желае пари за филмите си. Държавата може и да ми ги даде, само че аз не искам”, споделя Балаян.

Режисьорът показа още, че в действителност не обича да върви на кино, а последният филм, от който е бил впечатлен на огромния екран е „ Ъндърграунд” от 1995 година на Емир Кустурица .

„ Много постоянно вървя по галерии. Интересувам се от живопис и музика. Точно това, което ми липсваше в живота. Завиждам на художниците, на композиторите, на писателите. Те работят независимо. А киното – това е индустриална професия”, показа още Роман Балаян.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР