Режисьорът и изследовател на големи дълбочини Джеймс Камерън изрази съжаление,

...
Режисьорът и изследовател на големи дълбочини Джеймс Камерън изрази съжаление,
Коментари Харесай

Режисьорът на Титаник имал притеснения относно корпуса на подводницата Титан

Режисьорът и откривател на огромни дълбочини Джеймс Камерън изрази страдание, че не е споделил своите терзания по отношение на корпуса на подводницата " Титан ".

При изработването му са употребявани карбонови нишки, което съгласно Камерън не е подобаваща технология за дълбоководен батискаф.

" Искаше ми се да бях приказвал за това, само че си мислех, че има по-умни хора от мен ", разяснява режисьорът след новината, че имплозия е предизвикала нещастието.

Режисьорът на кино лентата " Титаник " е водолаз и основател на подводница, с която преди 11 години доближи най-ниската точка на Земята - Марианската котловина в Тихия океан, предаде БНТ. 

До останките на потъналия Титаник се е спускал над 30 пъти. А фрагментите с отломките на кораба във кино лентата, са снимани от Камерън.

" Титан " стартира експедицията си на 18 юни с петима души на борда. Контактът с подводницата беше загубен час и 45 минути, откакто тя беше спусната. Издирването стартира осем часа по-късно, а късно в четвъртък бяха открити останките й. 

Бреговата защита на Съединени американски щати заяви, че екипажът е умрял трагично. На океанското дъно са открити рамката за кацане и задният похлупак на изчезналата подводница " Титан ", което сочи, че плавателният съд е претърпял " пагубна имплозия ", която мигновено е лишила живота на всичките петима души на борда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР