Режисьорът и актьор Уди Алън е явление в света на

...
Режисьорът и актьор Уди Алън е явление в света на
Коментари Харесай

Уди Алън: Това, което правят, е да наказват невинен човек

Режисьорът и артист Уди Алън е събитие в света на киното. Успешната му кариера обаче върви дружно с мрачен скандал, обвързван с персоналния му живот, за който към момента се приказва.

За първи път от 30 години насам Уди Алън дава изявление и в него приказва за скандалите в фамилията му, в който е намесено и полово принуждение над малолетно дете. Интервюто е направено през юли предходната година и беше излъчено на 28 март от платформата Paramaunt+ на телевизия CBS. Това, че видеото с режисьора излиза в този момент, не е инцидентно. Пред седмици в HBO беше качен документалния филм “Алън против Фароу ”. В него се приказва за бурната връзка, която имат Уди Алън и актрисата Миа Фароу. В него обаче не участва гледната точка на режисьора, а изявлението на CBS идва като отговор от негова страна.

Скандалът

Всичко стартира при започване на 80-те години. Уди Алън и Миа Фароу стартират връзка. Преди това тя е имала 2 брака – с известния артист Франк Синатра, от който няма деца, и с композитора Андре Превен, с който имат общо 6 деца (3 биологични и 3 осиновени). С Уди Алън актрисата осиновява 2 деца и ражда 1. 
    View this post on Instagram           
A post shared by My Old Addiction-Bil Antoniou (@bilantoniou)

10 години по-късно обаче Миа открива, че половинката й има интимни връзки с 20-годишната Сун-И, която е нейна осиновена щерка по време на втория й брак с Превен. Впоследствие Уди Алън и доведената му щерка се женят и са дружно и до през днешния ден. За множеството хора развилата се обстановка е изненадваща, а самата Миа не го изживява по никакъв начин добре. Точно в този миг идва още по-шокиращата вест – 7-годишната Дилън, осиновена от Фароу и Алън, се оплаква, че татко й я е карал да прави неприлични неща. Започва 4 годишна борба в съда, а режисьорът е упрекнат в полов тормоз. Съдът оправдава Уди Алън, само че тъмната сянка върху него остава. Заради обвиняванията в полов тормоз филмът " Един дъждовен ден в Ню Йорк " бе неразрешен за лъчение в Съединени американски щати, а от Amazon отхвърлиха да разпространяването му.
    View this post on Instagram           
A post shared by Cult Report (@cultreport)

Интервюто

До този миг Уди Алън запазваше обществено безмълвие. Изглежда, че в този момент е събрал мотивация да опише своята версия. 

" Не съм блудствал с Дилън, а връзката ми със Сун-И стартира естествено ", твърди режисьорът. В половинчасовото видео 85-годишният режисьор разисква и " културата на анулацията " (cancel culture), която засегна кино лентата му " Един дъждовен ден в Ню Йорк ".

" Мисля, че тези дейности са глупави. Добронамерени, само че глупави. Това, което вършат, е да санкционират напълно почтен човек поради една неистина ", разяснява Уди Алън и добавя, че се притеснява, че същото ще се случи и с новия му план Rifkin's Festival, който бе сниман предходната година.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР