Режисьорът Джеймс Тобак е обвинен в сексуално посегателство от 38

...
Режисьорът Джеймс Тобак е обвинен в сексуално посегателство от 38
Коментари Харесай

Режисьорът Джеймс Тобак е обвинен в секс тормоз от 38 жени

Режисьорът Джеймс Тобак е упрекнат в полово посягане от 38 дами, заяви АП. Тобак би трябвало да се изправи пред висшия съд в Манхатън. Това е разследване от решението на щата Ню Йорк да отвори едногодишен прозорец за завеждане на каузи за полови похищения, случили се преди десетилетия, които в нормалната обстановка биха отпаднали по отминалост. 

През 2017 година, малко откакто се развихри абсурдът с Харви Уайнстийн (вече излежаващ 23-годишна присъда за изнасилване) и придвижването #MeToo, режисьорът и сценарист Джеймс Тобак беше упрекнат в полово принуждение от десетки дами. Според някои изявления от това време, над 200 дами са декларирали, че им е посягал полово. Сред тях бяха известни актриси като Джулиан Мур, Селма Блеър и Рейчъл Макадамс, напомня Rolling Stone.

Списание People го разказва като " сериен полов див звяр ". Жертвите му всекидневно са били млади актриси, на които той обещавал основни функции и кино популярност.

През 2018 година обвиняването в Лос Анджелис разгласи, че пет от случаите са с изтекла отминалост. Тогава прокуратурата отхвърли да повдигне обвиняване.

Сега 15 от дамите застават с имената си в съда, а други 23 вземат участие анонимно в груповия иск. В листата на отбраната участва и Harvard Club of New York City, защото няколко от дамите оповестяват, че са били унизени полово точно там. 78-годишният режисьор е приключил в Харвард през 1966 година В изказване пред сп. Rolling Stone представител на Харвардския клуб сподели, че участието на Тобак е прекъснато през 2017 г. 

Адвокатите на Тобак не са били открити за коментар. Режисьорът отхвърля всички обвинявания.

През 1991 година Тобак беше номиниран за премия „ Оскар “ за сюжета на кино лентата „ Бъгси “. Той е режисьор и сценарист с 40-годишна кариера в Холивуд. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР