Режисьорът Джейми Бейли в новия си филм Мишеловката на Мики

...
Режисьорът Джейми Бейли в новия си филм Мишеловката на Мики
Коментари Харесай

Авторските права на Disney върху Мики Маус изтекоха и режисьор го превърна в сериен убиец

Режисьорът Джейми Бейли в новия си филм " Мишеловката на Мики " е преработил облика на фамозният анимционен воин Мики Маус и го трансформира в палач. Според The ​​Wall Street Journal /WSJ/ това е станало допустимо заради приключването на авторските права на Disney върху героя.

Първият филм за Мики Маус е основан през 1928 година, черно-бял късометражен анимационен филм, наименуван „ Параходът Уили “. От 1 януари 2024 година персонажът и един от знаците на компанията станаха публично притежание. Това значи, че режисьори, сценаристи и художници могат да употребяват облика му гратис. Филмът „ Мишеловкаа на Мики “ ще излезе през март 2024 година В него палач, облечен като воин на Дисни, преследва хора с нож. Според Бейли филмът е сниман в края на 2023 година, като фотосите са завършили седмица преди да изтекат правата на Disney върху Мики Маус.

WSJ отбелязва, че героите на Дисни са се " превръщали в убийци " и преди. И по този начин, през 2023 година, когато Мечо Пух стана всеобщо наличен, беше пуснат филмът на ужасите „ Мечо Пух: Кръв и мед “. Според BoxOfficeMojo.com филмът е събрал едвам 1,75 милиона $ в американския боксофис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР