Режимът на Владимир Путин е убил опозиционера Алексей Навални, за

...
Режимът на Владимир Путин е убил опозиционера Алексей Навални, за
Коментари Харесай

Екипът на Навални: Убиха го, за да не бъде разменен и освободен

Режимът на Владимир Путин е умъртвил опозиционера Алексей Навални, с цел да не бъде сменен и освободен за наказания и излежаващ присъда в Германия съветски шпионин Вадим Красиков.

Това споделя във видеообръщение в YouTube Мария Певчих, която управлява проверяващия отдел във Фонда за битка с корупцията (ФБК) на Навални.

Според екипа на опозиционера датата, на която гибелта го застига в затворническата колония " Полярен вълк ", и съобщаването на новината на 16 февруари се изяснява с напредването на договореностите за идна замяна.

Според Певчих договарянията са се водили в продължение на две години.

" Навални трябваше да е свободен в околните дни, тъй като бяхме постигнали решение за размяната му ", споделя активистката от ФБК. " В началото на февруари на Путин бе препоръчано да го разменят за килъра и офицер от ФСБ Вадим Красиков за двама американски жители и Алексей Навални, " прибавя още тя във видеото.

По думите ѝ на 15 февруари е получено удостоверение, че договарянията са на заключителен стадий, а ден по-късно съветските управляващи оповестяват, че Навални е мъртъв. Певчих напомня още, че самият Путин - в пропагандното изявление, което даде на изгонения от американската Fox News водещ Тъкър Карлсън, загатва, че би преговарял за освобождението на Красиков.

Потенциалната опция за замяна на Навални против разузнавача, наказан за ликвидиране в Германия Вадим Красиков, е повода за гибелта на опозиционера, счита и Кира Ярмиш - представител на Навални.

" Знаем за какво убиха Алексей тъкмо в този момент. Трябвало е да го разменят безусловно тези дни ", прибавя тя. " Путин реши просто да обърне масата в последния миг ", написа и шефът на ФБК Иван Жданов.

Още предходната седмица, когато разгласи, че ще продължи делото на починалия си брачен партньор, Юлия Навалная, сподели, че за нея и съидейниците на Навални е известно кой и за какво го е умъртвил и това ще бъде обявено скоро.

Ценният другояче на режима в Кремъл чиновник на ФСБ Вадим Красиков излежава в Германия присъда за убийството в Берлин на Зелимхан Хангошвили, етнически чеченец с грузинско поданство.

Той е бил пълководец в несполучливата война на Чечня за самостоятелност от Русия при започване на века. Участвал е и в руско-грузинската война по-късно. Застрелян е през 2019 година, килърът е хванат и наказан. За Путин това е човек, което " заради патриотични усеща ликвидира престъпник в една от европейските столици " - цитатът е от изявлението пред Карлсън.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР