Режимът на Владимир Путин е екзистенциален враг на съвременната цивилизация

...
Режимът на Владимир Путин е екзистенциален враг на съвременната цивилизация
Коментари Харесай

Форум за свободна Русия: Режимът на Путин е заплаха за цивилизацията – трябва да бъде ликвидиран

Режимът на Владимир Путин е екзистенциален зложелател на актуалната цивилизация – произлизащата от него опасност може да се отстрани единствено посредством ликвидирането на самия режим. 
Това се споделя в послание на опозиционната платформа Форум за свободна Русия, учредена от двама съветски общественици: гросмайстора Гари Каспаров и Иван Тютрин. Авторите на възванието предизвестяват, че Путин се пробва да наложи нов международен ред по свои правила:
 
Руският деспот още веднъж внезапно увеличи залога във войната, която стартира против Украйна и целия Свободен свят. " Мобилизацията ", която надалеч не е частична, смехотворните псевдореферендуми на краткотрайно окупираните украински територии, оповестеното желание да анексира тези територии и напълно неделикатните подмятания за опцията да употребява нуклеарно оръжие бележат принципно 

нов стадий на ескалацията

Официалната поръчка и анексирането на четири области на Украйна дефинитивно трансформира " кримския казус " в нова система. Това значи, че всяка страна, чието управление се отличава с задоволително пренебрежение към човешкия живот и авантюризъм, може да погази базисния принцип за безапелационна възбрана на анексиите, който се спазваше до 2014 година и на който се крепеше откритият през 1945 година международен ред. Категорична възбрана за едностранно, силово отменяне от една страна на интернационално приетата територия на друга страна.

Ако светът се окаже некадърен да пресече следващата анексия като накара агресора да напусне завзетите територии, цялата система на интернационалните връзки дефинитивно ще рухне. Все повече страни ще разчитат единствено на силата и все по-често ще прибягват към нея. 

Светът ще потъне в безпорядък

 Именно това е и основната цел на путиновия Кремъл. Неговата цел е установяването на нов международен ред, учреден на произвола на мощния.

Самото слагане на такава цел към този момент е закононарушение против човечеството. Още по-тежко закононарушение на режима на Путин е това, че пробвайки се да реализира тази цел, той слага света на ръба на нуклеарна война. Той може да удържи контрола върху завзетите територии, единствено в случай че принуди страните от Запада да спрат военната помощ за Украйна. Единственото средство за такава насила е нуклеарният шантаж.

Форумът за свободна Русия декларира, че всяко съдействие с режима на Путин е помагачество за нарушители, всеобщи убийци и нуклеарни фанатици. А единодушието да облече съветска военна униформа  трансформира индивида не просто в помощник, а в съизвършител във всички закононарушения на режима на Путин. Цената за отхвърли от готовност през днешния ден може да е затвор. Но пристигна време, когато всеки би трябвало да реши за себе си каква цена е подготвен да заплати за това да не е на страната на убийци и палачи.

Форумът за свободна Русия приканва страните от Свободния свят да проявят неотстъпчивост и да отхвърлят опитите да се откри компромис с режима на Путин или да му се даде опция да излезе от обстановката, като „ резервира имиджа си ". Режимът на Путин е екзистенциален 

зложелател на актуалната цивилизация

 Да се отстрани произлизащата от него опасност е допустимо единствено като бъде разгромена военната му машина и бъде премахнат самият режим.

Днес се взема решение какъв ще бъде нашият свят. Не би трябвало да позволяваме установяването на " нов международен ред по путински ". И за това би трябвало да сме подготвени да платим цената. Призоваваме за оптимално разширение на военната помощ за Украйна във всички нейни форми.
Kasparov.ru
Превод: Faktor.bg

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР