Регулиране на хормоните с натурални напитки Много жени, независимо от

...
Регулиране на хормоните с натурални напитки Много жени, независимо от
Коментари Харесай

Регулиране на хормоните с натурални напитки. Рецепти

Регулиране на хормоните с натурални питиета

Много дами, без значение от възрастта, постоянно страдат от хормонални промени или от болести, свързани с ендокринната система. Въпреки това, не всяка може да приема специфични медикаменти или да съблюдава строги диети.

Ето за какво ви предлагаме три идеални питиета за контролиране на хормоните.

Те освен ще оказват помощ за нормализиране на някои аспекти на ендокринната система, само че също по този начин ще ви разрешат да се чувствате млади, свежи и радостни.

Рецепта номер 1 – вода с лимон

Изглежда, че във водата с лимон няма нищо особено. Много хора я пият на празен корем за намаляване, тъй че стомашният сок се разрежда и стартира да работи обикновено заран. Въпреки това, малко хора знаят, че тази напитка оказва помощ за контролиране на хормоните в тялото на дамата. Разбира се, приказваме за по този начин наречения хормон на ситостта – лептин. Ако работата на този хормон е нарушена, тогава човек стартира да изпитва мощен апетит. А това способства за огромно струпване на телесни мазнини.

За да не се случи това, диетолозите и ендокринолозите предлагат да консумирате тази елементарна напитка.

Можете да я извършите доста елементарно: имате потребност единствено от топла вода или вода на стайна температура, както и сокът от половин лимон. Просто би трябвало да добавите лимонен сок във водата и да приемате тази напитка заран или вечер преди лягане.

Също по този начин доста девойки употребяват малко по-различна версия на тази напитка: би трябвало да залеете половината от лимона (самия плод) с вряла вода, да го оставите да престои няколко минути и да изчакате да изстине. Готовата напитка може да се употребява денем или заран.

Между другото, такава напитка освен оказва помощ да се върнат хормоните в норма, само че също по този начин отстранява токсините от тялото. Кожата става еластична, копринена, мека и чиста. За реализиране на стремежи резултат обаче използването на лимонова напитка би трябвало да се прави постоянно и задоволително.

Рецепта номер 2 – чай от листа от малини

Чаят, изработен от листа от малина, може да се назова една от най-популярните питиета. Ползите от него са даже по-големи от гореспоменатата напитка с лимон. Чаят оказва помощ да се контролира женската репродуктивна система. Само няколко чаши от тази напитка дневно са в положение да възстановяват женския хормонален декор, да подобрят здравословния статус за зачеването на дете, също по този начин оказва помощ за лекуване на някои женски болести.

Малиновите листа съвършено укрепват стените на матката, спомагат за по-лесно прекосяване през такива витални процеси като менструация, менопауза и предклимакс. Също по този начин, доста лекари предлагат този чай на дами, които ги чака раждане или към този момент са претърпели този миг в живота си. Това важи изключително за дамите, претърпели цезарово сечение. Нищо чудно, че малините се назовават женското растение!

Рецептата за тази напитка е доста елементарна. Не изисква голяма инвестиция на старания, пари и време. Достатъчно е да залеете една супена лъжица изсушени листа от малина с 200 мл вряла вода и да оставите чаят да престои за към 15-20 минути. Приемайте денем, броят на чашките не е стеснен. По-добре е обаче тази напитка да не се приема преди лягане, тя може да наруши съня. Можете също по този начин да запарите пресни листа от малина и да добавите мед към готовата напитка. Вкусно и здравословно!

Рецепта номер 3 – мляко и куркума

В Аюрведа млякото с куркума е най-популярната и употребявана напитка. Нарича се още „ златно мляко “. Такава напитка съвършено възстановява хормоните, укрепва отслабения имунитет, усъвършенства храносмилането и лекува настинки и вирусни болести. Освен това, оказва помощ за нормализиране на съня, бори се против неврози, депресивни и стресови положения.

За приготвянето на напитката са ви нужни 200 мл горещо мляко (за порция), половин чаена лъжичка куркума. Разбъркайте и пийте. За подслаждане можете да добавите мед, малко захар или подсладител. Можете да приемате тази напитка вечер: тя успокоява, отпуска, дава чувство за успокоение и задоволство. В допълнение, тази напитка дава чувство за задоволеност, тъй че можете да я пиете по време на диети като закуска или настрана ядене.

Вижте още: Древен знак, който ще ви каже по какъв начин да постигнете триумф в живота

Бъдете здрави! И не забравяйте, че някои съставни елементи на напитките могат да причинят алергии, тъй че е значимо да се уверите, че тези артикули са безусловно безвредни за вас!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР