Регулаторните органи са наложили глоба на Боинг в размер на

...
Регулаторните органи са наложили глоба на Боинг в размер на
Коментари Харесай

САЩ налaгат глоба на Боинг в размер на 200 млн. долара

Регулаторните органи са наложили санкция на Боинг в размер на 200 млн. $ поради подвеждащите уверения на авиационния колос по отношение на сигурността на самолета 737 MAX след две смъртоносни произшествия.

Боинг се съгласи на глобата, както и някогашният основен изпълнителен шеф Денис Мюленбург.

Уреждането на разногласието бележи последния удар по Боинг поради MAX след злополуката на Lion Air в Индонезия през октомври 2018 година и злополуката на Ethiopian Airlines в Етиопия през март 2019 година, които дружно лишиха живота на близо 350 души.

След първата злополука, " изборно бяха подчертани някои обстоятелства ", което предполагаше, че пилотска неточност и неприятно техническо обслужване на самолета са съдействали за злополуката, се споделя в прессъобщение от Боинг.

" По време на рецесия и покруса е изключително значимо обществените компании и ръководителите да дават на пазарите цялостна, почтена и вярна информация ", съобщи ръководителят на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) Гари Генслър в известие за пресата.

" Компанията Boeing и нейният някогашен основен изпълнителен шеф Денис Мюленбург не извършиха това главно обвързване. Те подведоха вложителите, като предоставиха уверения за сигурността на 737 MAX, макар че знаеха за сериозните проблеми с сигурността. " /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР