Регулаторът потвърди, че частният космодрум отговаря на изискванията за безопасност

...
Регулаторът потвърди, че частният космодрум отговаря на изискванията за безопасност
Коментари Харесай

Съпруг и съпруга се издигат за първия вертикален космодрум в Обединеното кралство на отдалечен остров

Регулаторът удостовери, че частният космодрум дава отговор на условията за сигурност и запазване на околната среда за отвесни галактически изстрелвания.

Собственост на брачна половинка и брачната половинка Франк и Деби Странг, ще бъде в някогашна база на RAF, ситуирана на далечен полуостров на Unst, и може да бъде причислен от център за гости и хотел съгласно проекта на двойката.

Космодрумът е лицензиран от 2024 година и обслужва компании, които желаят да изстрелят спътници в полярни, синхронни със слънцето орбити. Досега малко под £30 милиона са изхарчени за създаването на космодрума, който включва три стартови площадки и хангар за сглобяване на ракети.

Германските компании Rocket Factory Augsburg и HyImpulse се надяват да извършат изстрелвания от SaxaVord през 2024 година

Г-н Странг сподели, че присъждането на лиценза е „ историческо “, добавяйки: „ Нашият екип е доста горделив, че държавното управление ни е поверило ръководството на комплициран, мултидисциплинарен космодрум с голям брой изстрелвания,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР