Регионът на Централна и Източна Европа привлича все повече вниманието

...
Регионът на Централна и Източна Европа привлича все повече вниманието
Коментари Харесай

Колко са стартъпите в света? Ще се изненадате

Регионът на Централна и Източна Европа притегля от ден на ден вниманието на света

Стартиращите компании имат възходящо значение на международната сцена
(снимка: Microsoft)

Всяка година в света се основават десетки милиони започващи компании. Общият им брой сега е замайващ, а Централна и Източна Европа притеглят от ден на ден вниманието.
още по темата
Според оценки в нов отчет на Microsoft, в света работят 150 милиона започващи компании. Данните сочат, че всяка година се появяват 50 милиона нови предприятия.

Средно дневно се основават феноменалните 137 000 започващи компании, които подтикват нововъведенията и напредъка в разнообразни браншове на стопанската система, твърди Microsoft.

До края на 2023 година Европа ще може да се похвали със 130 еднорози, което съгласно анализаторите е доказателство за динамичната и непрекъснато разрастваща се софтуерна екосистема в района.

Стартъпите от Централна и Източна Европа притеглят от ден на ден вниманието на света. През последното десетилетие цената им се е нараснала 19 пъти – удивително достижение, довело до появяването на 34 еднорози в района.

Този незабравим растеж акцентира възходящото значение на стартъпите на международната сцена. Microsoft акцентира и своята роля в този развой. Платформата Microsoft for Startups Founders Hub поддържа започващите компании на всеки стадий от тяхната еволюция, като дава както механически, по този начин и бизнес запаси.

След като се включат в програмата, създателите на започващи компании получават до 150 000 щатски $ в заеми за Microsoft Azure, забележителен размер принадлежности за развойна активност и продуктивност, преимущества за LinkedIn и редица други изгоди.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР