Регионалното правителство на испанските Балеарски острови реши да затвори баровете

...
Регионалното правителство на испанските Балеарски острови реши да затвори баровете
Коментари Харесай

Майорка затваря центровете на алкохолния туризъм заради коронавируса

Регионалното държавно управление на испанските Балеарски острови реши да затвори питейните заведения на три улици в Майорка, известни като център на " алкохолния туризъм ", с цел да се бори с разпространяването на ковид, съобщи Франс прес.

Мярката визира две улици, намиращи се наоколо до плажа на Палма де Майорка, кръстени " улица на шунката и улица на бирата ", както улица " Пунта балена де Магалуф " в западната част на острова. Затварянето на питейните заведения влиза в действие неотложно.

Местните управляващи ще затворят " всички предприятия за търговия, забавление и отдих " на засегнатите улици, посочи районният министър на туризма Яго Негерела. " Не желаеме невъзпитани туристи на нашите острови ", акцентира той. Ако туристите се реалокират към " други региони със заведения, които притеглят сходна клиентела, ще затворим и забраним и тях. Няма да ни мигне окото ", предизвести министърът.

В рамките на битката против ковид локалното държавно управление ще забрани и потреблението на огромни пластмасови сламки, както и на чаши с размер над половин литър, с цел да се избегне шерване на алкохолните питиета, което може да способства за разпространяването на ковид.

Мерките бяха оповестени през днешния ден, откакто през уикенда няколко видеоклипа демонстрираха десетки немски или английски туристи, някои от които пияни, забавляващи се шумно на улиците на Майорка, без да носят маски или да съблюдават отдалеченост, отбелязва Агенция Франс Прес. В понеделник немският министър на опазването на здравето подсети на своите сънародници, които обичат да посещават Майорка, че опасността от втора вълна на коронавирусната зараза е " действителна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР