Регионалното министерство обсъжда идеята за въвеждането на изцяло нов метод

...
Регионалното министерство обсъжда идеята за въвеждането на изцяло нов метод
Коментари Харесай

Въвеждат такса „водомер“

Регионалното министерство разисква концепцията за въвеждането на напълно нов способ за ценообразуването на водата. Заговори се и за " такса водомер ".

Идеята за такса " водомер " е към момента на база разискване, само че тя планува всеки, който има апартамент, да заплаща такава такса, даже да не живее в него.

" Искам главно да подчертая, че няма да се заплащат по-големи сметки, заради това, че ВиК услугите са контролирани и в случай че в резултат на тази спомагателна такса се покачат приходите на ВиК операторите, то тогава регулаторът ще реши тези по-високи доходи, които ще влязат в сдруженията, доколко ще може посредством тях да се извършват бизнес проектите, които са защитили всяко едно от сдруженията.

Ако се окаже, че приходите са повече от тези, които са нужни за осъществяването на бизнес проекта, то по всяка възможност регулаторният орган или ще задържи цените, или даже ще има случаи, в които ще спаднат цените на ВиК услугите ", сподели ръководителят на Съюза на ВиК операторите Ангел Престойски в студиото на " България заран ".

" Тази смяна е в резултат на това, че е нужна по-голяма обществена правдивост, когато се образуват приходите на ВиК сдруженията. В момента има консуматори, които имат благосъстоятелност, която не посещават с години, само че когато отидат в тази благосъстоятелност, те употребяват незабавно наличните ВиК услуги в това обитаемо място в цялостен размер. Но през тези години, когато са били в чужбина, да вземем за пример, някой е плащал сметките на операторите и е поддържал някаква цена в тази обособена територия.

За тези услуги заплащат най-вече хората, които живеят непрекъснато там. С тази такса се задължават и тези хора, които имат парцели, да имат присъединяване в издръжката на тази обособена територия ", обясни Престойски за Bulgaria ON AIR.

Законопроектът към момента е на публично разискване, само че стана мотив за терзание по отношение на това ще плащаме ли по-високи сметки за вода.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР