Регионалното министерство е готово да поднови плащанията към пътностроителните фирми,

...
Регионалното министерство е готово да поднови плащанията към пътностроителните фирми,
Коментари Харесай

Регионалното министерство е готово да поднови плащанията към пътностроителните фирми

Регионалното министерство е готово да възобнови заплащанията към пътностроителните компании, спрени в последните 7 месеца по огромните инфраструктурни планове. Средствата са за лотовете 1, 2 и 3 на автомагистрала " Хемус ", както и пътя " Видин-Ботевград ".

Това стана ясно след среща сред новия длъжностен районен министър Иван Шишков и пътностроителния отрасъл. Според министър Шишков зимно разчистване по всяка възможност ще има. В идващите 10 дни ще бъдат оповестени търгове за пътна поддръжка през зимата

След срещата стана ясно още, че пътните компании са се отказали от настояването си страната да им изплати към 720 милиона за свършена до момента работа. Според пътния отрасъл действителната опция сега е след преструктуриране на настоящия бюджет на АПИ да им бъдат изплатени 200 милиона от тези 720 милиона по контракти за настоящ ремонт и поддръжка.

" Постигнахме съгласие за по-големите обекти, по които, разбрах през днешния ден, не е плащано в последните 7 месеца, да създадем всичко допустимо в границите на естественото там, където има осъществено строителство, тъй като " Хемус " 1, 2 и 3 се строят, да бъде направено всичко допустимо да бъде платено по този начин, че да не се забави строителството на огромните инфраструктурни планове ", сподели Иван Шишков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР