Регионалният зам.-министър Николай Найденов провери напредъка по строителството на новия

...
Регионалният зам.-министър Николай Найденов провери напредъка по строителството на новия
Коментари Харесай

Новият мост при Царево ще е готов до 15 април

Регионалният зам.-министър Николай Найденов ревизира напредъка по строителството на новия мост на пътя сред Царево и Ахтопол. Според заложения в контракта период той би трябвало да е подготвен до 15 април . Целта е придвижването по оборудването да бъде пуснато преди началото на летния туристически сезон. По път III-9901 минава целият трафик към Южното Черноморие. Той е и съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Найденов увери, че се работи интензивно и обектът ще бъде приключен в период. Той уточни, че мостът е от извънредно значение за Южното Черноморие и е единствената пътна връзка от Царево към Ахтопол, значима както за локалните хора, по този начин и за туризма. Николай Найденов беше безапелационен, че скоро по оборудването ще се пътува безвредно и удобно. Вече е построена цялостната структура на моста. Завършени са стълбовете и устоите му, излети са и стоманобетонните водачи за основата на мостовата структура. Те са с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на оборудването и навлизат в здрава канара, което прави структурата доста по-устойчива и не разрешава подкопаване на основите при повишение равнището на реката. Преди дни е завършило монтирането и на надлъжните греди на цялото оборудване. Сега се работи по горната част - подрежда се армировката, следва да бъдат излети пътната и преходните плочи, да се изградят тротоарните конзоли и отводняването. След това оборудването ще може да бъде въведено в употреба. След стартирането на придвижването по новия мост ще стартира и унищожаване на - брод, по който сега минават моторни транспортни средства.
 Още няма експертиза за положението на рухналия мост в Царево
Още няма експертиза за положението на рухналия мост в Царево

Шест месеца след водното злополучие

Съдействаме изцяло на страната за оборудването, което построяват, с всички процедури, които зависят от община Царево, сподели от своя страна кметът на общината Марин Киров.

От Министерство на регионалното развитие напомнят, че наводненията от компрометираха сред Царево и Ахтопол. От страна на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) бяха подхванати ограничения за унищожаване на авариралото оборудване и построяването на краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства. В оптимално къс период са извършени процедури по Закона за публичните поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен е механически план, всички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР