Регионалният премиер на Каталуния Пере Арагонес призова за единство партиите,

...
Регионалният премиер на Каталуния Пере Арагонес призова за единство партиите,
Коментари Харесай

Пере Арагонес поиска нов референдум за независимост на Каталуния

Регионалният министър председател на Каталуния Пере Арагонес прикани за единение партиите, искащи самостоятелност, с цел да обединят сили и да реализират ангажимент за нов референдум за самоопределяне, в договарянията с претендента за още един премиерски мандат на страната Педро Санчес.

Според него " няма да е елементарно ", само че не е невероятно да се реализира взаимно единодушие.

Шестата годишнина от предходния противозаконен референдум за самостоятелност на Каталуния бе означи с няколко шествия, тръгващи от разнообразни елементи на Барселона и свършващи пред постройката на остарелия затвор.

Пред събралите се последователи на сепаратистките партии, Арагонес ги прикани да се възползват от опцията да договарят със Санчес и да извървят " сложния път " до свободата.

" Изходните точки сред двете държавни управления са доста отдалечени и те ще се опълчват, както постоянно са го правили, както се противопоставяха и на освобождението на политически пандизчии или анулацията на закононарушението противодържавна активност ", предизвести той и увери, че " този метод " ще им разреши да " продължат напред ", с цел да реализиран " демократична резолюция ".

Арагонес изрази задоволството си от подписания в петък документ в локалния парламент, в който като изискване за поддръжка на Санчес е сложено освен амнистията на политическите пандизчии, само че и провеждането на референдум.

Според него на шестата годишнина от предходния референдум, Движението за самостоятелност още веднъж гледа към бъдещето, а споменът е " горивото, което ще докара до победа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР