Регионалният премиер Карлес Пучдемон обяви, че ще направи изявление. После

...
Регионалният премиер Карлес Пучдемон обяви, че ще направи изявление. После
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Барселона: Неизвестността в Каталуния остава

Регионалният министър председател Карлес Пучдемон разгласи, че ще направи изказване. После го отсрочи с час. И най-после го анулира. Това стана след седемчасово съвещание на държавното управление на Каталуния предходната нощ. След час се чака да стартира съвещание на каталунския парламент.

Вече няма място за прогнози, защото речта на Пучдемон се състоя преди няколко минути. Той нито свика предварителни избори, нито разгласи самостоятелност, поради което неизвестността остава. Пучдемон се поддаде на натиска на хората, които са последователи на сепаратизма, и не посмя да насрочи предварителни избори, с които щеше да се постави завършек на политическата рецесия в района.

Той съобщи пред множеството, че ще опита всички благоприятни условия за решение на рецесията, без да се отхвърля от концепцията за самостоятелност. Това беше посрещнато задушевно от хората, събрали се пред постройката на каталунското държавно управление, след което се насочиха към постройката на Парламента. Там след час стартира съвещание, което ще даде отговор на ограниченията, препоръчани от испанския министър председател Рахой за активиране на член 155 от испанската Конституция.

Кризата продължава, няма смяна в позициите на Барселона и Мадрид и съвсем сигурно значи, че член 155 от испанската конституция ще бъде задействан, в случай че Народното събрание не вземе друго решение от това на Карлес Пучдемон.

По улиците на Барселона може да се видят единствено хора, които са последователи на независимостта. Имаше митинг на студенти. Днес в действителност гласът на сепаритистите е доста мощен и напрежението се ускорява от кражащия във въздуха полицейски хеликоптер, който беше одобряван за част от „ окупационни сили “.

Пред нашата камера някои споделиха за какво поддържат сепаратизма.
София: Има заплаха да станем 100 % подвластни от Испания. Те желаят да отстранен нашите институции, управляват стопанската система ни сега и мисля, че има доста аргументи да протестираме. Корал Раторе, представител на студентския съюз към университета в Барселона: Движението за самостоятелност вълнува доста младите, тъй като виждаме в това късмет да упражним правото си сами да решаваме и да се борим против държавното управление на Народната партия, да променим страната си.
Ясно е, че митингите в Барселона ще продължат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР