Регионалният исторически музей в Ямбол ще представи книга, посветена на

...
Регионалният исторически музей в Ямбол ще представи книга, посветена на
Коментари Харесай

Регионалният исторически музей в Ямбол ще представи книга, посветена на баскетбола в града

Регионалният исторически музей в Ямбол ще показа книга, отдадена на историята на баскетбола в града. Музейното издание наблюдава развиването на ямболския баскетбол от 1924-а до 2015 година. Премиерата на книгата е на 19 октомври, от 17:30 часа, във фоайето спортна зала „ Диана “ в Ямбол, оповестиха от културния институт.

Книгата е отдадена на стотния рожден ден на баскетбола в България, на 95-ата годишнина от първите му прояви в Ямбол и на 75-ия сезон на локалния тим. Автори на изданието са Мария Иванова, организатор на фонд „ Най-нова история “, и Кремена Димова, завеждащ отдел „ Връзки с обществеността “ в музея. Книгата е озаглавена „ Пътят – хроника на ямболския баскетбол “.

„ Тя е разумно продължение на едноименната фотодокументална галерия, която представихме. Изследователската част е обогатена с прочувствени разкази на ветерани и състезатели, които споделят с читателите парченца от историята на клуба. Отредено е и справедливо внимание на всички тези, които с доста безрезервност и труд трансформират града ни в център на играта под двата коша, и способстват за триумфите на отбора “, сподели за Българска телеграфна агенция Кремена Димова във връзка книгата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР