Регионалният исторически музей в София ще бъде домакин на съвременната

...
Регионалният исторически музей в София ще бъде домакин на съвременната
Коментари Харесай

Изложба Япония. Изкуството сега се открива в София

Регионалният исторически музей в София ще бъде хазаин на актуалната японска галерия „ Япония. Изкуството в този момент ".

Официалното разкриване на неповторимата експозиция е на 8 ноември от 18:00 часа. Изложбата е част от програмата на Дните на японската просвета 2018 и ще гостува в България до 30 ноември. На откриването входът е с предложения, а през останалите дни се заплаща входна такса на музея.

Представянето на самостоятелните достижения на авторите ще покаже настоящия развой в културния живот в другите региони на Япония и разнообразните посоки на актуалното изкуство. Някои от художниците живеят в големи градове като Токио и Осака, а други – в по-малки градове като Фукуока. Изложбата ще разкрие необятен набор от хрумвания, техники, интерес към обществото и околната среда, както и към всичко, което ги заобикаля. 

Изложбата ще бъде придружена от специфичен панел с демонстрации и лекции на четирима от участниците – японски модерни художници, които ще дойдат в София особено за събитието.

Участието в лекциите и работилниците е допустимо единствено след предварителна регистрация на уеб страницата на музея: http://www.sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration 

Дните на японската просвета се провеждат в Република България от Посолството на Япония от 1990 година За двадесет и девета поредна година българската аудитория има опция да се допре до античното и актуалното лице на " Страната на изгряващото слънце ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР