Регионалната здравна инспекция в Пловдив отчита спад на ухапванията от

...
Регионалната здравна инспекция в Пловдив отчита спад на ухапванията от
Коментари Харесай

6 случая на Лаймска болест след ухапване от кърлеж в Пловдив и областта

Регионалната здравна ревизия в Пловдив регистрира спад на ухапванията от кърлежи. За август инфекциозните поделение в града и региона са записали общо 7 такива случая. За съпоставяне предходния юли завърши в статистиката с 11 ухапани души, прецизираха от РЗИ за TrafficNews. 
Прочетете още
На този декор обаче се следи растеж на пациенти, показали клиничната картина. За миналия месец са сложени първични диагноза Лаймска болест на 6 души. Няма регистрирани болни от Марсилска тресчица. През юли са били доказани по две такива диагнози.

Лек растеж на инфектираните от COVID-19, записват още в РЗИ.

Към днешна дата 14-дневната заболеваемост за Пловдив и региона е 12,67 на 100 000 души. Това е по-високо от междинното за страната – 8,33 на 100 000.

Въпреки това няма причина за терзание, прецизира доктор Учорджиева, защото в страната и региона към момента всеобщо циркулира вариантът Омикрон.

„ Той протича лека, все по-рядко се постанова хоспитализация на болни. Дори и при такива случаи не става дума за тежко протичане. Смъртни случаи нямаме доста от дълго време “, добави експертът.

Много от дълго време ползата към имунизация граничи с нулев . По думите ѝ за последно по-интензивна имунизация е имало от пътуващи до стани, където към момента е имало условие за документ.

Справка в данните на Коронавирус портала сочи, че през миналото денонощие ваксинация  са създали 17 души в границите на страната. Трима от тях са в Пловдивска област. Прилага се само имунизацията на Pfizer.  

От здравната ревизия прецизираха, че ниският интерес не е причина за бракуване на негодни ваксини, защото наличните дози са в период на валидност и се съхраняват по условие на компанията производител.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР