Регионалната здравна инспекция в Пазарджик започва от днес информационна кампания

...
Регионалната здравна инспекция в Пазарджик започва от днес информационна кампания
Коментари Харесай

Безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН започва от днес в Пазарджик

Регионалната здравна ревизия в Пазарджик стартира от през днешния ден осведомителна акция измежду младежите, отдадена на предварителната защита против ХИВ/СПИН. Поводът е отбелязваният и у нас празник на влюбените - Свети Валентин, оповестяват от инспекцията.
Праз тази седмица всеки, който желае, може да изследва изцяло анонимно и гратис с бързи проби своя ХИВ-статус в лабораторията на РЗИ.

На 13 февруари здравни специалисти ще дискутират с възпитаници тематиката за злоупотребата с алкохол и рисковото полово държание.
Денят на влюбените - 14 февруари ще бъде маркиран със взаимна осведомителна акция сред РЗИ и младежите от БЧК. В центъра на Пазарджик ще се раздават валентинки, здравно-промотивни материали и презервативи. За същия ден е планувано образование на възпитаници и показване на кино лентата "Какво знаем и не знаем за пубертета ".

През целия интервал на акцията специалисти по профилактика на заболяванията и промоция на здравето ще дават на учебните заведения, неправителствените организации и здравните посредници в региона осведомителни материали за повишение на информираността на младежите за ХИВ/СПИН.

Официално в нашата страна до 2017г. има близо 2600 ХИВ- положителни лица. Тези данни обгръщат единствено хората, които са се тествали, а хипотетичният брой на носителите на вируса е доста по-голям, показват от здравната ревизия в Пазарджик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР