Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана и

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана и
Коментари Харесай

Ти да видиш! Заведение в Лом се похвали със забранена риба в страницата си във фейсбук

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Монтана и Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури направили инспекция на заведение в Лом, което се похвалило във фейсбук, че предлага неразрешена за улов риба, научи организация BulNews. 
Случаят е от предишния месец. В екоинспекцията постъпил сигнал от съдружие „ Балканка “. Според създателя, крайречно заведение в Лом разгласило на страницата си фотоси с есетрови риби. От сдружението изказали подозрение за противозаконен улов.
Сигналът е изпратен по подготвеност на ИАРА – Сектор риболовство и надзор – Монтана. В Регионална инспекция за опазване на околната среда бил получен отговор за осъществена инспекция, при която есетрови риби не са открити във визираното заведение. 
От обекта обяснили, че фотографията е направена преди година, като рибата е закупена от садково стопанство в Монтана, имащо законни права за развъждане и продажба на есетрови екземпляри. 
Сигналоподателят е известен документално за резултата от инспекцията.
Есетрата е риба, оживяла още от времето на динозаврите. Въпреки това през днешния ден тя е застрашена от изгубване. Басейнът на река Дунав е запазил някои от най-важните популации на есетри в света. По тази причина уловът на този тип риби у нас е неразрешен от 2011 година насам.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР