Регионална дирекция Гранична полиция“ - Аерогари оказа съдействие на служители

...
Регионална дирекция Гранична полиция“ - Аерогари оказа съдействие на служители
Коментари Харесай

Карат Рангел Бизюрев към Пловдив

Регионална дирекция " Гранична полиция “ - Аерогари оказа подпомагане на чиновници от Министерството на правораздаването при конвоирането на изгонвания от Кралство Дания обвинен - 30-годишен български жител.  Действията по екстрадицията са осъществени късно вечерта на 20 март 2024 година в осъществяване на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура - Пловдив до правосъдните управляващи в Кралство Дания. Мъжът е доведен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Аерогара София “. На граничния пункт е  установена самоличността на арестувания и е осъществена информация в автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи.

Той е притеглен задочно като обвинен от Окръжна прокуратура - Пловдив за осъществено от него тежко престъпно закононарушение на територията на с. Цалапица.

Припомняме, че след покачване на обвиняването мъжът бе разгласен посредством Дирекция " Международно оперативно съдействие “ – Министерство на вътрешните работи за търсене в Шенгенската осведомителна система и на 29 ноември м.г. бе открит и арестуван на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е осъществено след  решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

Обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, следва прокуратурата да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР