Регионален исторически музей - София открива нов информационно-образователен център в

...
Регионален исторически музей - София открива нов информационно-образователен център в
Коментари Харесай

Историческият музей София открива нов информационен център

Регионален исторически музей - София открива нов информационно-образователен център в един от своите филиали. Центърът се намира на територията на Античния културно-комуникационен комплекс „ Сердика ". Официалното му разкриване е на 1 юни 2019 година (събота) от 10:30 ч.
Новият информационно-образователен център се намира в рамките на АККК „ Сердика " - в частта му под бул. „ Княгиня Мария Луиза ". Той ще бъде публично открит в Деня на детето - 1 юни 2019 година Предвидена е специфична стратегия, представяща част от бъдещите действия на Центъра.
Празничната стратегия включва серия от презентации, демонстрации и ателиета за деца. Темите са следните: римски настолни игри, мозайки, монети и монетосечене, римско облекло и въоръжение. Партньор на Музея в тяхното реализиране е Сдружението за антични реконструкции „ Mos Maiorum Ulpiae Serdicae "
Официалното разкриване на новия информационно-образователен център в АККК „ Сердика " е с начален час 10:30 ч. Впоследствие стартират гореизброените интензивности, надлежно от 11:00, 12:00, 13:00 и 14:00 ч.
През юни 2019 година в новия център ще се организират част от заниманията на лятната стратегия „ Ваканция в музея ". След довършването на експозицията, през есента залата ще бъде отворена за гости. Там ще се организират семинари, презентации и други просветителни действия.
Програма на новия информационно-образователен център за 1 юни 2019 година:
10:30 - Официално откриване;
11:00 - Презентация на тематика римски игри, приспособени за деца, демонстрации + ателие;
12:00 - Презентация на тематика мозайки + ателие;
13:00 - Презентация на тематика монети и монетосечене + ателие;
14:00 - Демонстрация на римско облекло и въоръжение;
Оборудването за Центъра е обезпечено с финансовата поддръжка на асоциация „ Силви Вартан за България ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР