Референдумът за присъединяване на Луганската народна република към Руската федерация

...
Референдумът за присъединяване на Луганската народна република към Руската федерация
Коментари Харесай

Русия си брои референдума за валиден, гласували масово

" Референдумът " за присъединение на Луганската национална република към Руската федерация е приет за годен, защото в него са дали своят вот над 50% от гласоподавателите, съобщи в изявление за ТАСС през днешния ден ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Елена Кравченко.

" На цялата територия на Луганската национална република има висока изборна интензивност. На третия ден от гласуването присъединяване взеха повече от 50% от участниците в референдума. Така референдумът се смята за годен ", сподели Кравченко.

Към 23 септември 1 360 768 участници в референдума в ЛНР са включени в изборните описи. ЦИК означи, че изборната интензивност в края на третия ден е била 76,09%.

" В края на днешния ден /25.09.2022г./, изборната интензивност в републиката беше 76,09%, като това е третият ден на гласоподаване. Според изборните описи в републиката са получени 1 милион 35 422 бюлетини ", съобщи ръководителят на ЦИК на републиката.

Според Кравченко водачи по изборна интензивност са били Луганск, Антрацит и Краснодон. " Освободените територии също не изостават, те също имат положителни индикатори ", означи тя.

Ръководителят на ЦИК добави, че всички комисии ще стартират работа в понеделник. Отбелязва се, че повече от 85 хиляди жители на ЛНР са дали своят вот на референдума за присъединение на републиката към Русия в изборните секции на територията на Руската федерация. " За днешния ден, 25 септември, гласоподаваха 85 916 поданици на Луганската национална република, които се намират на територията на Руската федерация ", сподели Кравченко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР