Редовното вземане на контрастен душ тренира сърдечно-съдовата система, но когато

...
Редовното вземане на контрастен душ тренира сърдечно-съдовата система, но когато
Коментари Харесай

Вземайте хладен душ, леденият може да предизвика инфаркт или инсулт



Редовното взимане на противоположен душ тренира сърдечно-съдовата система, само че когато са изложени на студена вода, хората със сърдечно-съдови болести могат да получат изострен конвулсия, който с изключение на всичко друго може да докара до инфаркт или инсулт.
Това заяви кардиологът, терапевт, доцент в Катедрата по болнична терапия към Руския народен проучвателен медицински университет Мария Беневская в навечерието на Международния ден на кардиологията, който се отбелязва на 6 юли.

" При постоянно потребление на противоположен душ, с течение на времето се получава подготовка на сърдечно-съдовата система: под въздействието на студена вода повърхностните съдове се стесняват, с цел да предпазят тялото от топлинни загуби. В жегата - в противен случай, съдовете покрай повърхността на тялото се уголемяват, като по този метод се заобикаля прегряване. Що се отнася до хората със болести на сърдечно-съдовата система, изострен конвулсия на кръвоносните съдове, когато са изложени на студена вода, действително може да докара до инфаркт или инсулт ", сподели доктор Беневская.

Специалистът означи, че както всяка друга подготовка, тялото би трябвало да се приучва към контрастния душ последователно, започвайки с леки температурни промени и къси шпации, а в жегата се предлага да се взема студен, само че не мразовит душ, даже от здрави хора .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР