Редовно заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) ще

...
Редовно заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) ще
Коментари Харесай

Президентът свика съвет по национална сигурност за състоянието на армията 

Редовно съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) ще се организира на 15 февруари, оповестиха от администрацията на президента Румен Радев в сряда. Темата на съвещанието е озаглавена "Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения ".

Ден по-рано министърът на защитата Стефан Янев разгласи, че провокира отрицателни последствия за сигурността на България. Той добави, че ще се разиска към, с която България възнамерява да се включи в общите старания на НАТО за "демонстрация на възпиращ капацитет ".

Междувременно съветникът на Държавния департамент на Съединени американски щати София, с цел да се срещне с вицепремиера Асен Василев, военния министър Стефан Янев и външната министърка Теодора Генчовска.

Сред разискваните по време на срещите му тематики бяха стратегическото надграждане на българо-американските връзки, "засилването на общата ни сигурност и разцвет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимоотношение в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", оповестиха от американското посолство.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР