Редовната употреба на сушените сливи подобрява функционирането на червата и

...
Редовната употреба на сушените сливи подобрява функционирането на червата и
Коментари Харесай

Неподозирани ползи от сушените сливи

Редовната приложимост на сушените сливи усъвършенства действието на червата и ги пази от развиване на заболявания, в това число и рак. За лечебното деяние и изгодата на сушените сили сливи описват известните диетолози Ерин Кени и Джейми Милър. Според експертите, сушените сини сливи имат високо наличие на съставни елементи, които влияят удобно на перисталтиката и надлежно на способността на червата да се изпразват, написа zdrave.to.

„ Сините сливи са артикул с високо наличие на целулоза, която предотвратява запека. Също по този начин, в този плод в сушения му тип има доста сорбит и хлорогенова киселина, увеличаващи честотата на изхожданията”, разясняват специалистите.

Освен това, този артикул усъвършенства отбраната на червата от пораждане на тумори. Този резултат учените свързват с антиоксидантното деяние на микроелементите, влизащи в състава на сушените сини сливи.

Благодарение на тях понижава възпалението, което спомага за растежа на злокачествени формирания и поврежда клетките.

Специалистите разясняват, че манганът, а също по този начин и медта, съдържащи се в сините сливи, спомагат за отбрана на здравите кафези от увреждания, асоциирани с възпалителните процеси. И не на последно място, прибавят специалистите, “веществата антоцианини в този сушен плод понижават риска от развиване на рак на дебелото черво”.

Според диетолозите, при липса на противопоказания е желателно оптимално да изяждате по един-два сушени плода дневно. Сред другите достолепия на този суперплод експертите показват позитивното въздействие върху положението на сърцето, а също и способността му да укрепва костите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР