Редовната кандидат-студентска кампания на най-голямото висше училище в Южна България

...
Редовната кандидат-студентска кампания на най-голямото висше училище в Южна България
Коментари Харесай

ПУ няма да вдига таксите за обучение

Редовната кандидат-студентска акция на най-голямото висше учебно заведение в Южна България ще се организира от 26 до 30 юни 2022 година

Трета година подред Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ няма да усилва семестриалните такси за образование на новоприети студенти, докторанти и специализанти, оповестиха от управлението на висшето учебно заведение. Независимо от увеличените разноски за прехрана и признатия с Постановление №31 на Министерски съвет от 17 март т.г. по-висок базов норматив за образование на един учащ се в държавните висши учебни заведения, резервираме таксите за всички професионални области и посоки, подчертаха оттова.

Таксите за образование в Пловдивския университет варират според от определената бакалавърска компетентност, като за постоянно образование те са сред 640 и 500 лева, а за задочно – от 400 до 520 лева Определеният базов норматив в Постановлението на Министерски съвет, който влиза в действие от 1 април 2022 година, е в размер на 700 лева

Подготовката на така наречен предпазени специалности по член 95, алинея 7, т. 8 от Закона за висшето обучение в областите с най-голям предстоящ предстоящ дефицит на пазара на труда ще продължи да бъде гратис през целия курс на образование, споделиха още от висшето учебно заведение.

Както и до момента от възнаграждение на кандидатстудентски и семестриални такси са освободени кръглите сираци до навършване на 26-годишната си възраст, лицата с трайни увреждания и понижена продуктивност, военноинвалидите и военнопострадалите, както и лицата, които все още на навършване на пълноправие са с подхваната мярка за протекция по реда на Закона за протекция на детето – настаняване в приемно семейство, обществена услуга от резидентен вид или профилирана институция, в това число и майки с три и повече деца.

Редовната кандидат-студентска акция на най-голямото висше учебно заведение в Южна България ще се организира в интервала от 26 до 30 юни, като на първата дата е проведен най-масовият изпит по български език. По традиция изпитите за специалността „ Актьорство за трагичен спектакъл “ са в три кръга от 14 до 16 септември.

Информация за периоди за подаване на документи за кандидатстване, дати и часове за изпити, здания, зали и имена на деклариралите присъединяване ще се разгласява в уеб страницата на ПУ „ Паисий Хилендарски “ и на осведомителни табла пред Ректората и Новата постройка на университета, споделиха от Учебен отдел на висшето учебно заведение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР