Редици проблеми в страната, включително със заседналия кораб Vera-Su край

...
Редици проблеми в страната, включително със заседналия кораб Vera-Su край
Коментари Харесай

Бойко Борисов се оплаква на ЕНП от Радев и служебния кабинет

Редици проблеми в страната, в това число със заседналия транспортен съд Vera-Su край Камен бряг, рапортува водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. 

За България е от изключителна значимост ГЕРБ да завоюва парламентарните избори и да сформира устойчиво държавно управление, което може да подсигурява сигурността и стабилността на страната. Това съобщи генералният секретар на Европейската национална партия (ЕНП) Антонио Лопез по време на среща с ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата разговаряха в словенската столица Любляна в границите на Срещата на водачите на ЕНП за Западните Балкани.

Председателят на ГЕРБ съобщи, че партията е първа политическа мощ в страната съгласно всички социологически изследвания и ще работим мобилизирано за спечелването на изборите. „ Това са трети следващи избори, изхарчени бяха половин милиард без да се образува държавно управление. В същото време служебният кабинет на Румен Радев провали напълно имунизационния развой в страната и единствено през днешния ден имаме 178 умряли “, съобщи Борисов. Той още един път изрече признателност към Европейската комисия, която след персоналната интервенция на Борисов обезпечи за България повече бройки от всички ваксини против Ковид 19, а в този момент служебният кабинет ги препродава и подарява на други страни.

Председателят на ГЕРБ осведоми сътрудника си Лопез, че България към този момент е в свръх недостиг. Освен това, единствено за тази година, в резултат на корупцията на служебното държавно управление на президента Румен Радев, задграничните вложения в България са отбелязали рекорден спад от 63,7%, акцентира Борисов. Председателят на ГЕРБ съобщи още, че българските управляващи са претърпели цялостен неуспех с миграционната политика, бежанските центрове в страната са цялостни, а незаконната миграция е на всички места. „ Над 10 дни товарен транспортен съд с рискови торове стои затънал в Черно море край Тюленово, товарът се изсипва в морето и липсва каквато и да било съответна реакция на българските управляващи “, сигнализира още той.

Бойко Борисов изрази страдание, че българската страна изрично е провалила договарянията с Република Северна Македония, които бяха на чудесно равнище след подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни. Разкритикува остро и обстоятелството, че България към момента не е изпратила в Брюксел Плана за възобновяване.

В умозаключение генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез изрази убеденост, че на последните два избора хората са видели, че популизмът не може да бъде решение на техните проблеми. Лопез също подлага на критика българските управляващи, че към момента не са показали План за възобновяване и през това време се харчат парите на хората, вместо европейски средства.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов взе участие в Среща на водачите на Европейската национална партия (ЕНП) за Западните Балкани. Форумът се провежда на 5 октомври 2021 година в словенската столица Любляна.

Срещата на водачите от ЕНП се провежда от ръководителя на партията Доналд Туск по отношение на идната Среща на върха ЕС-Западни Балкани – проведена взаимно с министър-председателя Янеш Янша в границите на Словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Целта на форума е да бъде затвърдена общата и мощна поддръжка на ЕНП за района.

В рамките на форума Бойко Борисов ще организира работни срещи с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, с ръководителя на ЕНП Доналд Туск, както и с други свои сътрудници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР