Редица законопроекти ще разгледат на днешното си заседание народните представители.

...
Редица законопроекти ще разгледат на днешното си заседание народните представители.
Коментари Харесай

НА ЖИВО Депутатите обсъждат скандала с Джемкорп

Редица законопроекти ще прегледат на днешното си съвещание народните представители. Освен тях, ще бъде дискутиран и отчет на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp от държавното управление на Кирил Петков



На 23 ноември 2022 година депутатите сътвориха краткотрайна комисия по тематиката " Джемкорп ", това обаче стана след дълъг спор сред народни представители на ГЕРБ и " Продължаваме промяната "

През миналата година комисията организира няколко съвещания, в които трябваше да бъдат изяснени всички обстоятелства и условия към подписването на меморандума, като по време на съвещанията се стигаше до разногласия на висок звук сред депутатите. 

На чуване бяха извикани няколко души - съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков , съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев , началникът на политическия кабинет на някогашният министър-председателя Кирил Петков - Лена Бориславова , както и някогашният енергиен министър Александър Николов .

Единственият, който се яви, с цел да бъде изслушан беше някогашният енергиен министър Александър Николов.

Днес в комисията за надзор над службите ще бъде изслушан Христо Грозев . Предложението оповестеният за търсене от Русия проверяващ публицист да приказва пред депутатите е на " Демократична България ".  Той е приел поканата и през днешния ден ще бъде изслушан онлайн. 

На уеб страницата на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация се показва, че той е " търсен по член от Наказателния кодекс ". Случаят провокира реакции в Народното събрание, изпълнителната власт също реагира. Външното ни министерство извика съветския дипломат Елеонора Митрофанова за пояснение, която съобщи, че няма опасност за живота на българина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР