Редица събития ще се проведат във варненския квартал Аспарухово през

...
Редица събития ще се проведат във варненския квартал Аспарухово през
Коментари Харесай

Богата програма от събития в Аспарухово през пролетта и лятото

Редица събития ще се проведат във варненския квартал " Аспарухово " напролет и лятото. Културната стратегия бе оповестена в обществените мрежи от районния кмет Ивайло Маринов.

Проявите стартират в дните към Цветница.

Програмата включва:
6 април – Концерт на българската национална певица Нелина

7 април – Сцената ще покори Елица Тодорова, която е подготвила особено шоу, а вечерта ще приключи с нестинарски танц върху жарава.

8 април – Лазаровден

Програмата ще стартира с водосвет, който ще свърже алегорично двата празника - Лазаровден и Цветница, а за настроението на присъстващите ще се погрижи артистът на народа - Веселин Маринов.

9 април – Цветница

За край е поканен младият национален артист Донко Марков, който ще показа една огромна фолклорна картина и специфична стратегия.

Начален час на концертите 19:30 ч.

Седмицата от 24 до 30 април ще е отдадена на храм „ Св. цар Борис “ в кв. „ Аспарухово “. Тази година той отбелязва своя първи век. Сто години от откриването, освещаването и първата работа в християнския храм - извънредно събитие, на което са поканени всички поданици и посетители на региона и цялата Варненска епархия, отпред с Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

На 30 април в храма ще бъде отслужена архиерейска света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Кратка стратегия, обвързвана с активността на Св. цар Борис, ще срещне генерации християни в един друг план, който може да видите пред читалище „ Просвета 1927 “.

От 20 до 26 юни паркът още веднъж ще оживее с фестивала, с който регионът се гордее към този момент 55 години. 56-ата поредна година на „ АСПАРУХОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА “ ще бъде открита с великата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Специални посетители тази година ще бъдат мега звездата на българската сцена Васил Найденов и Глория. За настроението на присъстващите ще се погрижат също шоумените от „ Тутурутка “, българските рок групи „ Контрол “, ПИФ и други

Летните прояви ще продължат в сантименталната атмосфера на морския бряг с второто издание на Q-JAZZ FESTIVAL с авторска музика от богатото стилово многообразие на джаза. Мястото е „ Карантината “ в дните от 13 до 15 юли , уредници са школа „ Дедал “.

От 21 до 29 юли в Аспаруховия парк ще се организира второто издание на „ ЛЯТНА ФИЕСТА “ . Сцената ще покорят Тита, Симона Загорова, Николай Славеев, Криско, Славка Калчева, група „ Сигнал “ и други

От 22 до 23 юли феновете на зрелищни гонки с дронове ще имат опцията да следят за следващ път МЕЖДУНАРОДНО ДРОН СЪСТЕЗАНИЕ , проведено от Дрон клуб Варна. Надпреварата ще е в парка (до игрищата), а атракцията не е за пропускане!

От 1 до 6 август ще имаме опцията да се потопим в света на киното с късометражните ленти на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „ КАРАНТИНАТА “ . Деветото издание на фестивала, проведен от школа „ Дедал “, ще ни срещне още веднъж с редица млади създатели от страната и чужбина в неповторима атмосфера.

За трета поредна година регион „ Аспарухово “ ще бъде хазаин на VARNA ROCK ADVENTURE . Силни и атрактивни рок групи ще завладяват сцената в границите на фестивала, проведен от мото клуб " Братя във вятъра " от 11 до 13 август.

Концертите са с идея - набиране на средства за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „ Света Марина “ - Варна.

„ НАЙ-ДЪЛГАТА ВЕЧЕРЯ НА ПЛАЖА “ – едно от най-очакваните събития в региона ще събере поданици и посетители на „ Аспарухово “ под звездите на морския бряг на 19 август.

За настроението на присъстващите са поканени дует „ Ритон “ и са готови доста изненади.

Международният фестивал на хвърчилата „ ВЪЗДУШНИ ЧУДЕСА “ 2023 ще изпъстри с творенията си небесната синева над плажа със своето 11-о издание в последните августовски дни!

Лятото ще изпратим с VARNA OKTOBERFEST и блясъка на още доста звезди от всички области на българската просвета в дните от 28 септември до 1 октомври .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР