Редица проверки са извършили инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство

...
Редица проверки са извършили инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство
Коментари Харесай

Масирани проверки на ИАРА в различни водоеми на страната. Какво откриха инспекторите?

Редица инспекции са направили инспекторите на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ през седмицата. Акция е била осъществена в язовир „ Мандра “ , където през тъмната част на денонощието с патрулна лодка е било открито лице също с лодка , което се е придвижвало към брега на помпена станция „ Лукойл “

След осъществена инспекция на борда на лодката са открити 550 метра мрежи с улов в тях на риба от типа сребриста каракуда и платика с общо тегло 161 кг . На нарушителя е формиран акт за нарушение наредбите на ЗРА /Закон за риболовство и аквакултурите/. Уредите и средствата, послужили за осъществяване на действието са конфискувани. Рибата е дарена на „ Зоопарк Бургас “ за храна на рибоядните животни.

Акция в язовир „ Мандра “. Снимка: ИАРА

Проверка е била осъществена и в язовир „ Рабиша “ след подаден сигнал от фенове рибари за сложени хрилни мрежи . Във водите на язовира са били открити сложени в работно състояние 560 метра мрежи .

Те са били извадени и конфискувани за заличаване , а уловената в тях риба от типа сом, шаран, сребриста каракуда е освободена и върната назад във водата .

Акция в язовир „ Рабиша “. Снимка: ИАРА

Извършена е била и инспекция взаимно с представители на Районно управление- Кула на лица, извършващи любителски лов на риба на язовир „ Кула “ . По време на инспекциите е формиран един акт за определяне на административно нарушаване за нарушение наредбите на ЗРА /Закон за риболовство и аквакултурите/.

Инспекция е била осъществена и на язовир „ Жребчево “ от чиновник на бранш „ Рибарство и надзор “ – Сливен взаимно с непринуден помощник на ИАРА .  Открити са били сложени в работно състояние 4 броя мрежи . Те са били конфискувани за заличаване. Уловената в тях риба от типа платика – 30 кг, шаран – 7 кг и сребриста каракуда – 10 кг е била освободена и върната назад във водата.

Акция в язовир „ Жребчево “. Снимка: ИАРА

След подаден сигнал на незабавния телефон 112 за сложени мрежи във водите на язовир „ Чилията-2 “ , село Загорци, община Нова Загора, е била осъществена незабавна инспекция от чиновници на ИАРА взаимно със СЛРБ – ЛРД /Съюз на ловците и рибарите в България – Ловно-рибарско дружество/, Нова Загора.

Открити и извадени от водата са били два броя мрежи вид „ сетка “ с обща дължина 140 метра . Уловената в нея риба от типа шаран – 6 броя с общо тегло 12 кг, е била освободена и върната назад във водата. Мрежите са били конфискувани за заличаване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР