Редица ограничения срещу коронавируса падат в Гърция, но само за

...
Редица ограничения срещу коронавируса падат в Гърция, но само за
Коментари Харесай

В Гърция падат ограничения, но за ваксинираните


Редица ограничавания против ковид падат в Гърция, само че единствено за имунизираните. В заведения за хранене и магизини ще могат да влизат единствено ваксинирани клиенти. Търговците обаче са срещу тази концепция на държавното управление, съобщи БНР.

Преди няколко дни отпадна и носенето на маски на открито.

Засега са единични случаите на инфектирани с Делта разновидността на ковид, само че експертите допускат, че в границите на месец броят им ще се усили.

Като неудовлетворително се регистрира имунизирането в страната. От 10-милионна Гърция изцяло имунизирани са 32%, а с една сложена доза са 54% от популацията.

Премиерът Кириакос Мицотакис насочи зов за интензивност в имунизацията от младежите, които към този момент имат достъп до всички типове ваксини.

Днес държавното управление взема решение за въвеждане на някои привилегии за имунизираните. Министърът на развиването Георгиадис разгласи, че против документ за имунизиране гърците ще имат право да посещават и мероприятия на закрито.

Голям състезателен клуб от Атина разгласи, че от през днешния ден продава билети единствено на имунизирани почитатели. Системата „ единствено за имунизирани “ не може да се приложи в туризма и в търговията, реагираха от Съюза на търговците.

Властите оповестяват, че в последните дни са установили, че има нарушавания по съблюдаване на отдалеченост на плажа от туристите и приканват да се употребяват проведените плажове като гаранция за съблюдаване на ограниченията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР