Редица хотели у нас се модернизират, като предлагат нестандартни и

...
Редица хотели у нас се модернизират, като предлагат нестандартни и
Коментари Харесай

Хит в търсенето са шумоизолирани стаи за влюбени

Редица хотели у нас се модернизират, като оферират ексцентрични и разнородни услуги.

Хит в търсенето са шумоизолирани стаи за влюбени. В някои описания е посочено, че по този начин двойките могат да се изолират, без да се тормозят, че ще пречат на останалите посетители. Над 1800 места за настаняване оферират сходна услуга. Специални стаи има и за хората с непоносимости. Тези пространства са антиалергични и всичко в тях – от завивките до препаратите за разчистване, е съобразено. Любопитното е, че от ден на ден места отварят порти и за домашни любимци. До наскоро отмора в хотел с обичаното куче или котка беше немислимо. Сега част от хотелите позволяват животни след предварителна поръчка. Услугата обаче се доплаща. По света пък за домашните любимци се оферират редица екстри (виж карето).

Звезди

За да бъдат категоризирани с 5 звезди, хотелите би трябвало да дават отговор на редица условия както във връзка с обзавеждането и оборудването, по този начин и във връзка с обслужването и предлаганите услуги. Най-много петзвездни хотели има в София, Варна и Банско. Това са градовете, които водят класациите по първокласни места за настаняване. След тях се подреждат Велинград и Стара Загора. Според статистиката на един от най-известните туристически портали в света TripAdvisor в България има 76 петзвездни хотела. Някои от по-луксозните към този момент оферират и зарядни станции за електрически автомобили, написа " Телеграф ".

Ескорт

Едно от нововъведенията в хотелиерския отрасъл са роботите. В България също към този момент има робот, който предлага непрекъснато обслужване на клиентите в един от столичните хотели. Той доставя храна, питиета и улеснения. Предлага и конвой, като съпровожда гостите до стаите им или ги упътва до лоби бара, ресторанта, спа центъра. Когато има поръчка, роботът получава номера на стаята, след което самичък отива до нея, като управлява асансьора на хотела и звъни по телефона, когато е пред вратата. След като извърши поръчката, роботът се връща до своето бюро, което се намира на партера. Речникът му включва към 30 фрази.

Желания

Офертите за резервация постоянно са съпроводени и от опция за ВИП пакет. Обикновено той включва самостоятелно настаняване и обслужване на клиентите, както и непрекъснато подпомагане от страна на личния състав. В 4- и 5-звездните хотели все по-често има и особено наети хора, които се занимават с извършване на стремежи. Става въпрос за така наречен консиерж. Според интернационалните условия е наложително първокласните места за настаняване да оферират такива услуги и у нас все по-често хотелите се преценяват с това. Консиержът е експерт, който може да отговори на всички въпроси на клиентите, а в случай че те пожелаят, може да се заеме и с реализиране на проектите им за почивката.

Да резервира маса, да провежда сантиментална вечеря, да избере подарък за рождения ден на обичаната или пък да посредничи за пазаруването на скъпа картина. Всяка волност на гостите е задача на консиержа. У нас обаче най-често тези експерти са ангажирани с обезпечаване на билети за забележителности и театрални спектакли или образуване на обиколка с екскурзовод. Независимо какви тъкмо са услугите, които предлага консиержът, те не са по никакъв начин евтини и нормално са налични в хотелите, в които нощувката е на цени от към 200 до над 600 лева

Брайлови знаци и звуково упътване оказват помощ на гостите с увреждания

Все повече хотели у нас оферират условия за хора с увреждания. Според информация в известния уебсайт за резервации Booking единствено в София има към 50 места за настаняване, които са налични за инвалидни колички. В някои от тях има тоалетна с помощни дръжки, ниска мивка в банята и връв за незабавни случаи. Сред най-новите улеснения за клиентите с двигателни, зрителни или други нарушавания са образна помощ с брайлови или тактилни знаци, както и звуково упътване.

В Канада имат меню за сексиграчки, Ню Йорк – за възглавници

Хотелите по света пък се надпреварват с ексцентрични нововъведения. Така да вземем за пример място за настаняване в Торонто, Канада, има особено меню на удоволствията. То включва разнообразни сексиграчки, като на цени от 15 до над 200 $ може да си поръчате белезници, превръзка за очи, вибратори и така нататък В Ню Йорк пък хотелите доста държат на съня. Една от първокласните вериги предлага на гостите меню с възглавници – разнообразни по величина, неотстъпчивост, заряд и така нататък Друг хотел, още веднъж в Голямата ябълка, предлага пакет за приспиване на деца – обезпечава iPod с приспивни песнички, меки играчки, с които да заспят, записи на книжки и други

По света: Уроци по лай и сърф за кучета

Много от хотелите по света оферират палитра от капризи за домашния любим, в това число уроци по лай, които се записват, а по-късно се предават на компактдиск на стопанина. Луксозно място за настаняване в Италия предлага разтривки за кучета. Резорт в Сан Диего пък има лагер за сърф, профилиран в образованието на четириноги. В Съединени американски щати към менюто за домашни любимци на хотелите са включени " детегледачки “, ВИП разходки, кучешки готвач на специалитети и други

Нестандартни услуги Редица места за настаняване оферират още по-нестандартни услуги. Ето някои от тях:

Японска хотелска верига обособи стаи за рев, в които се оферират сбирка от сантиментални филми, книги с печален сюжет и меки кашмирени салфетки.

Хотел в Мексико предлага иконом по сапуните, който идва с набор от най-изисканите аромати и реже парче сапун по ваш избор. Отново в Мексико един от комплексите предлага хамак под душа.

Много хотели пък имат назначени икономи по парфюми, които оферират композиция от аромати съгласно желанието на гостите.

5-звезден хотел край Дубай предлага трансфер от летището с полет с парапланер с инструктор. Друг първокласен хотел, само че в Хонконг, пък предлага трансфер с " Ролс-Ройс Фантом “.

В Швейцария пък има хотел, който е наел снабдител на трюфели. Гостите имат опцията да вземат участие в бране на гъби под управлението на специалист.

Резорт в Англия предлага златна рибка в аквариум, която да прави компания на гостите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР