Движението по дългоочакваната пътна връзка Модър-Царевец“ бе пуснато днес. Автомобили

...
Движението по дългоочакваната пътна връзка Модър-Царевец“ бе пуснато днес. Автомобили
Коментари Харесай

Движението по “Модър-Царевец“ тръгна, но все още има работа по него

Движението по дълго чаканата пътна връзка „ Модър-Царевец “ бе пуснато през днешния ден. Автомобили ще могат да минават сред регионите „ Южен “ и „ Западен “. Събитието бе съпроводено с водосвет, само че не и с рязна на лента. Причината е, че още има работа по обекта от западната страна.
Прочетете още
„ Връзката сред двата региона се чака от доста години. Искам да благодаря на всеки кмет, който е положил старания този обект да се случи. Искаме да го пуснем колкото може по-бързо, само че още действия по улица „ Царевец “. Трябва да се направи светофарната уредба, а оттова и ул. „ Царевец “. Надявам се новата връзка да облекчи трафика “, съобщи кметът Костадин Димитров.

Пробивът бе построен от компанията „ Драгиев и Ко “, които преди 4 години подписаха контракт за строителството. Управителят на компанията Цанко Драгиев съобщи, че макар неволите и проблемите по него, обектът е станал относително бързо, само че по-важно качествено.

Трасето е към 760 метра от Коматевско шосе до кръстовището с бул. „ Хаджи Димитър.

Изградени 1400 метра велолеи, 1000 метра водопроводи, газопровод, 1700 метра канализация, 68 стълба и 70 шахти.  Изградени са два асансьора за пешеходци, както и две помпени станции, които могат да се оправят с по 100 литра вода в секунда.

Транспортните проучвания демонстрират, че пътната връзка може да поема до 2000 автомобила на час.

Кметът съобщи, че чака до седмица да приключат дейностите по Кукленско шосе. Едва тогава може да се затвори и Бетонния мост.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР