Редица автомобилни производители са засегнати от кризата с чиповете(снимка: CC0

...
Редица автомобилни производители са засегнати от кризата с чиповете(снимка: CC0
Коментари Харесай

Volvo спира временно завод в Белгия заради липса на чипове


Редица автомобилни производители са наранени от рецесията с чиповете
(снимка: CC0 Public Domain)

Volvo Cars ще спре производството на коли в белгийския си цех в Гент през идната седмица. За решението си компанията се базира на световния дефицит на чипове.

Дефицитът на полупроводникови съставни елементи засегна не един и два от автомобилните производители в международен мащаб. Недостигът произтича от цялост от фактори, измежду които нараснало търсене на потребителска електроника в последната година, пожар в една от огромните заводи за автомобилни чипове, както и сушата в Тайван.
още по тематиката
Така се стигна до състояние, в което производителите на коли се конкурират с редица други промишлености от сферата на потребителска електроника за доставките на наличните чипове, отбелязва.

„ Взехме решение да спрем производството в Гент през 25-тата седмица вследствие на дефицит на чипове ”, се споделя в известие на Volvo Cars. „ Това е самодейно решение за стабилизиране на обстановката и планираме да обновим производството в понеделник, 28 юни ”.

Фирмата прецизира, че всичките ѝ световни фабрики работят сега. Още през март Volvo Cars съобщи, че е спряла или коригирала производството си в Китай и Съединени американски щати за избрани интервали от месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР