Редица атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за

...
Редица атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за
Коментари Харесай

Атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за Великден

Редица атрактивни начинания чакат жителите и гостите на Приморско за огромния християнски празник Великден. За феновете на четката са готови еднометрови гипсови яйца и зайци от стиропор.

Община Приморско се е подготвила с разнородни хрумвания за включване на дребни и огромни в сътворяването на пролетния празник. На 5 април /Велики четвъртък/ от 10 часа пред постройката на общината искащи да се изявят като художници ще могат да нарисуват с акварелни бои своите пъстри рисунки върху великански великденски фигури. Великденската изява ще протича на музикален декор. Ще се багрят  и същински, и пластмасови яйца, които по-късно ще украсят дръвчета и тревните площи пред постройката на Общината и Морската градина.

Същият ден от 16.30 часа пред кметството в Китен ще стартира великденската стратегия. Тя също обгръща разнородни занимания за дребни и огромни. Боядисване на огромни великденски яйца, игри и забава за деца, зумба танци навън, поздрави от самодейните групи на локалното читалище и национални песни са част от деянията, с които китенци ще отбележат празника.

Традицията за боядисване на яйца на Велики Четвъртък ще спазят и жителите на Ясна поляна, Ново Паничарево, Веселие и Писменово.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР