Редица арабски страни осъдиха терористичното нападение снощното терористично нападение в

...
Редица арабски страни осъдиха терористичното нападение снощното терористично нападение в
Коментари Харесай

Множество арабски страни и Израел осъдиха терористичната атака в предградие на Москва

Редица арабски страни осъдиха терористичното нахлуване снощното терористично нахлуване в предградие на Москва, при което починаха повече от 40 души, а минимум 145 бяха ранени, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Неидентифицирани мъже, облечени в камуфлажни облекла, нахлуха в зала " Крокус сити хол " в град Красногорск, северозападно от Москва, малко преди началото на концерт и откриха пукотевица, заяви съветската Главна прокуратура.

Отговорност за офанзивата пое терористичната формация " Ислямска страна ", както заяви свързаната с нея осведомителна организация " Амак ", цитирайки неназовани източници.

Обединените арабски емирства осъдиха изрично " тези незаконни действия " и обявиха, че отхвърлят " всички форми на принуждение и тероризъм, които целят разлюляване на сигурността и стабилността и са несъвместими с интернационалното право ", се споделя в изказване.

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия също осъди офанзивата и сервира съболезнования на фамилиите на жертвите, на държавното управление и народа на Русия. То посочи също значимостта на битката с всички форми на екстремизъм и тероризъм.

Египетското външно министерство изрази цялостната си взаимност с Русия.

Министерството на външните работи на Йордания също осъди нападението. Говорителят на ведомството Суфиан Куда изрази от името на страната си " взаимност с Руската федерация в тази ужасна покруса " и осъди изрично " мерзкия терористичен акт против почтени жители ".

Сирия осъди нападението и акцентира " смисъла на съгласуваните старания на света за противопоставяне на тези всеобщи убийства и за търсене на отговорност от причинителите им, а също от силите и страните, които стоят зад тях ".

Палестинското президентство също осъди офанзивата и удостовери своята взаимност и поддръжка за Русия.

Израелският външен министър Израел Кац изрази съболезнования на фамилиите на жертвите на терористичния акт и съпричастност с всички потърпевши.

" Опечален съм от днешните трагични събития в Москва. Сърцата ни съчувстват на фамилиите на жертвите и на всички потърпевши. Моменти като този ни припомнят за крехкостта на живота и за общата човещина, която свързва всички нас ", написа той на страницата си в обществената мрежа " Екс ", представен от ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР