Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 декември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 23 декември.
ЛЕКАРИТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ВСИЧКИТЕ ИМ ИСКАНИЯ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 3 ГОДИНИ СА ИЗПЪЛНЕНИ
Окончателно подписан е Националният рамков контракт (НРД) сред Българския лекарски съюз (БЛС) и НЗОК. Това разгласи ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров, който посочи, че става въпрос за НРД за интервала 2020 - 2022 година. И посочи, че договорът може да се трансформира при предпочитание на някоя от договарящите страни.
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ СРЕЩУ ПРАВОМОЩИЯТА НА БАНКИ И ЧСИ ИСКАТ АДВОКАТИ
За незабавна смяна на заповедното произвеждане и Гражданския процесуален кодекс (ГПК) се оповестиха известният отстъпник Николай Колев-Босия и юристи. На конференция в Българска телеграфна агенция те дефинираха частните правосъдни реализатори за напълно противоконституционни, а планът за изменение в Граждански процесуален кодекс за камуфлажен, който не цели да промени значително беззаконието, а има за цел да го прикрие лицемерно и да продължи ограбването на хората.
ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЗАЩИТЕНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ ОТ НАТУРА 2000 НЕ Е ОПРЕДЕЛЕН РЕЖИМ ЗА ОПАЗВАНЕТО ИМ
Управлението на мрежата НАТУРА 2000 за отбрана на околната среда и локалното население към момента не е дейно, откри Сметната палата с одита на осъществяването „ Ефективност на ръководството на мрежата НАТУРА 2000 за отбрана на околната среда и локалното население в зоните от мрежата ” за интервала 2016 - 2018 година, оповестиха от ведомството. Заради това България е обект на наказателна процедура от страна на Европейската комисия.
ЕКСПЕРТИ: БЕЗСМИСЛЕНО Е ВЛАГАНЕТО НА 1,89 МЛН. ЛВ. ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ТРЪБА ПРИ Р. СТРУМА
Според спелеолози, слагането на тръба при река Струма, като способ за справяне с рецесията с водата в Перник, е " неправилен ". Те правят изследвания на карстовите води в региона в опит да намерят различен водоизточник за язовир " Студена ", написа " Сега ". За осъществяване на концепцията районното министерство ще отдели 1 890 000 лв..
ПЕТИМА ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ ЗА УБИЙСТВОТО НА КАШОГИ
Петима души са наказани на гибел поради убийството на журналиста Джамал Кашоги, заяви прокуратурата на Саудитска Арабия, представена от Агенция Франс Прес. Държавният прокурор на кралството съобщи, че на гибел да наказани петима души, забъркани в убийството, а още трима души са наказани на общо 24 години затвор.
ОТ СТРУМЯНИ ДО КЛЕПАЛО, Пожарна охрана КОРИДОР 8 ДО НИКЪДЕ
Може ли да тръгнеш от „ Нула ” и да стигнеш до на никое място? Може!, би дала отговор Алиса - героинята на Луис Карол. Стига да мине по транспортен кулоар № 8, който си е чиста нула, защото съществува единствено като положително благопожелание. Част от този кулоар е и митичният граничен пункт „ Клепало ” сред Струмяни и Берово, който би трябвало да свърже България със Северна Македония, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
МЕДИЦИ ВИКАТ ПОЛИЦИЯ В БОЛНИЦАТА СРЕДНО Пожарна охрана ТРИ ПЪТИ МЕСЕЧНО
Поне по три пъти месечно се вика полиция в незабавните отделения на лечебните заведения в страната. Причина за това стават пациенти хулигани или буйни техни близки. Реалните случаи са в пъти повече, само че медиците алармират единствено за най-сериозните обстановки. Статистиката е в следствие от изследване на „ Монитор “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР